2025.04.16.
14:40

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Kiss Katalin: Mártások, szószok

2025-04-18 13 óra Rádió Bézs az interneten. Van-e különbség a mártások és a szószok között? Nemzetiségek szerint is csoportosíthatjuk a mártásokat és a szószokat: francia, olasz, magyar, spanyol, argentin, orosz, vagy holland. A nemzetiségek szerinti csoportosítást azonban sokan megkérdőjelezik, mert a pesto vagy chimichurri elnevezésűt több nemzet is magáénak tartja; nem beszélve arról, hogy a francia polgári és az orosz főúri konyha ételei egymásra megtermékenyítőleg hatottak. Másik lehetőség a megkülönböztetésre az alap- és finomított mártásokra, szószokra való osztályozás, amely még inkább rokonítja egymást. A besamel (bechamel), a gyümölcsszószok édes változatai feltálalhatók húsok vagy hidegkonyhai készítmények mellé is. Ízlés és családi szokások döntenek közöttük.

Szólj hozzá!

Címkék: videó Rádió Bézs szakácskönyvből kimaradt Budaörsi Olvasókör Kiss Katalin 2025 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/18841004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása