2025.05.28.
09:50

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Kiss Katalin: Főzelékek

2025-05-30 13 óra Rádió Bézs az interneten. Túlvagyunk a primőrökön és a nyári főzelékek következnek. A magyar konyha kedvelt étele a főzelék, amely valamely zöldségből és sűrítésből készülnek: burgonya, zöldborsó, zöldbab, tavaszi főzelék, továbbá a kelkáposzta és a paradicsomos káposzta, a spenót és a sóska. A zöldségeket a tisztítás és a darabolás után valamilyen zsiradékon puhítjuk, majd sűrítjük. A hagyományos sűrítőanyag a rántás, de modernebb a habarás, és a napjainké a zabpehely. A lila hagyma is lehet fontos étel, ha lekvárt készítünk belőle vagy fetasajt kockákkal elegyítjük. A balzsamecet mind a két ételnek is finom ízesítője.

Szólj hozzá!

Címkék: videó Rádió Bézs Budaörsi Olvasókör Kiss Katalin 2025 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/18869052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása