2025-05-30 13 óra Rádió Bézs az interneten. Túlvagyunk a primőrökön és a nyári főzelékek következnek. A magyar konyha kedvelt étele a főzelék, amely valamely zöldségből és sűrítésből készülnek: burgonya, zöldborsó, zöldbab, tavaszi főzelék, továbbá a kelkáposzta és a paradicsomos káposzta, a spenót és a sóska. A zöldségeket a tisztítás és a darabolás után valamilyen zsiradékon puhítjuk, majd sűrítjük. A hagyományos sűrítőanyag a rántás, de modernebb a habarás, és a napjainké a zabpehely. A lila hagyma is lehet fontos étel, ha lekvárt készítünk belőle vagy fetasajt kockákkal elegyítjük. A balzsamecet mind a két ételnek is finom ízesítője.
2025.05.28.
09:50
Írta: Dr. Tóth Zoltán
Kiss Katalin: Főzelékek
Szólj hozzá!
Címkék: videó Rádió Bézs Budaörsi Olvasókör Kiss Katalin 2025 Magyarország
A bejegyzés trackback címe:
https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/18869052
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal