2023.12.12.
12:24

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Kiss Katalin: Karácsonyi előfőzés, elősütés

2023-12-15 13 óra Rádió Bézs az interneten. Még kilenc nap van karácsonyig. Ha az ünnepi asztalnál a háziasszony és a háziférfi is nyugodtan akar ülni a családdal, barátokkal együtt, akkor előfőzünk és elősütünk olyan ételeket, amelyek jól bírják a hűtést vagy a fagyasztást. Nagymamáink, édesanyáink találmánya az olyan sütemények elkészítése, amelyek egy fémdobozba zárva nem keményednek meg, hanem omlóssá válnak. A karácsonyi halászlé alaplevét már most elkészíthetjük, és a friss halat majd ráérünk a családi, baráti ebéd, vacsora előtt belefőzni. A töltöttkáposzta lényege a töltelék, amelyet már most összegyúrhatunk, és a mélyhűtőben kivárja sorsát a végső főzésig, sőt a káposztát is előre megvehetjük, csak sötét zacskóban tartsuk, hogy ne szürküljön meg. Sós vagy édes palacsinta is jól bírja a fagyasztást, és készíthetünk belőle húsosat vagy krémesest, sőt tortát is. Az előfőzés, elősütés hozzájárul a békés családi karácsonyi hangulathoz!

 

Szólj hozzá!

Címkék: videó Rádió Bézs szakácskönyvből kimaradt Budaörsi Olvasókör Kiss Katalin Krumplihámozók klubja 2023 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr7118279431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása