2023.03.28.
15:46

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Kiss Katalin: Szlovák receptek

2023-03-31 13 óra Rádió Bézs. Szlovákiába kirándulunk. Az elmúlt napokban Podhájska (Bellegszemcse) kisváros termálfürdéjében voltunk, és az adta az ötletet, hogy részletesebben ismerkedjünk meg a hagyományos szlovák ételekkel. Szerencsénkre a helyi szakácsnő nagyon szépen és jól beszélt magyarul, és a szakács szakkifejezésekkel is tisztában volt magyar és angol nyelven is. A juhtúrós sztrapacskával eddig is jóban voltam, de most elleshettem néhány mesterfogást. A káposzta leves sem ismeretlen a magyar konyhában korhelyleves néven, de a burgonyabundában sült rántott hús igazi szlovákiai ínyencség. A környéken még sok fürdő található, amelyek akár egynapos, akár kúra szerűen is igénybe vehetők. A receptek mellé szlovák népi és tánczenét is kínálunk a műsorban.

Szólj hozzá!

Címkék: videó Rádió Bézs szakácskönyvből kimaradt Budaörsi Olvasókör Kiss Katalin Krumplihámozók klubja 2023 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr2418082740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása