2022.10.28.
18:04

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Kiss Katalin: Almáspitegolyó

Kiss Katalin: Almáspitegolyó

Hozzávalók:

1 kg alma

1 kg darált keksz

12 dkg cukor

1 kezeletlen héjú citrom

1 tasak szegfűszeg

1 tasak fahéj

1 tasak mézeskalács fűszerkeverék

2 kisüveg rumaroma

Elkészítés:

Almát meghámozzuk, nagylukú reszelőn lereszeljük.

A kezeletlen citromhéját vékonyan lehámozzuk, apróra tépkedjük, almába tesszük.

Belefacsarjuk az almába a citromlevét, ha nem elég savanyú, kevés citromsavat is tehetünk bele.

A fűszerek felét az almába keverjük.

Az almát megpároljuk, hagyjuk kihűlni.

Cukrot, rumaromát almába tesszük.

70 dkg darált kekszet fokozatosan belekeverünk az almába.

Kézzel összedolgozzuk, közben kóstoljuk meg, nyugodtan tegyünk még bele fűszereket.

Kis golyókat formáljunk a masszából, hengergessük meg a félretett kekszporban.

Ne ijedjünk meg, hogy a keksz íze dominál, másnapra összeérnek íz ízek, sokkal finomabb lesz.

Az adagoláshoz használhatunk fagylaltadagolót, könnyíti a munkát,

A kész golyókat apró papírkapszlikba tehetjük.

Jó étvégyat!

Szólj hozzá!

Címkék: Budaörs szakácskönyvből kimaradt Budaörsi Olvasókör Kiss Katalin 2022 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr6517965192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása