2025.01.30.
17:30

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Kiss Katalin: Főzünk vagy sütünk?

2025-02-07 13 órakor a Rádió Bézsben az interneten. A „főzés” és a „sütés” szavaknak tájjellegű formációi is vannak: dinsztelni, resztelni, párolni vagy csőben sütni – sokféleképpen használható szavak, amelyek nem azonos ételkészítési módok pontosan. Egy étel elkészítése lehetséges a sütés és a főzés egymást követő fázisaként is. A krumplit és a húsokat sütjük és főzzük, de más-más sorrendben: a húsokra kérget sütjük, majd puhítjuk, a sült krumplit előbb főzzük, majd sütjük. Ez alól kivétel az újburgonya, amelyet „csak” vajban párolunk. Vannak olyan ételeket, amelyeket csak főzünk (vízzel vagy alaplével), de egy-egy részletét süthetjük is. Ilyen a dinsztelt hagymával készült krumplileves. A drága húsokat „csak” sütjük, a csontos húsok a levesben (bécsi tányérhús) csak főnek. A káoszban igyekszünk rendet tenni receptek segítségével.

Szólj hozzá!

Címkék: videó szakácskönyvből kimaradt Budaörsi Olvasókör Kiss Katalin 2025 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/18785334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása