A római tál c. könyv alapján kalauzolja el a műsor a hallgatókat, nézőket. I.e. 500 – i.u. 500-ig terjedő időszakban ismerkedhetünk meg a paraszti éltmód és étkezési kultúra fejlődésével a kifejlett, sőt, a késő császárkor dorbézolásba torkolló estebédeivel. Gasztronómia és kultúra szorosan összefüggő szokásrendszer. Megismerhetjük az ősi kenyérsütési, valamint a sózott-füstölt olasz-spanyol szél szárította sonka eredeti receptjeivel. A túrót és a juhtúrót már kétezer évvel ezelőtt is ünnepi sütemények, kalácsok készítésére használták a római polgári családokban. Egy pillantást vethetünk a politikai összeesküvések menüjére is.
2022.07.12.
18:36
Írta: Dr. Tóth Zoltán
Kiss Katalin: Rómaiak Pannóniában
Szólj hozzá!
Címkék: vírus Budaörs Rádió Bézs szakácskönyvből kimaradt Budaörsi Olvasókör 2022 Magyarország
A bejegyzés trackback címe:
https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr917881551
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.