2022.07.12.
18:36

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Kiss Katalin: Rómaiak Pannóniában

A római tál c. könyv alapján kalauzolja el a műsor a hallgatókat, nézőket. I.e. 500 – i.u. 500-ig terjedő időszakban ismerkedhetünk meg a paraszti éltmód és étkezési kultúra fejlődésével a kifejlett, sőt, a késő császárkor dorbézolásba torkolló estebédeivel. Gasztronómia és kultúra szorosan összefüggő szokásrendszer. Megismerhetjük az ősi kenyérsütési, valamint a sózott-füstölt olasz-spanyol szél szárította sonka eredeti receptjeivel. A túrót és a juhtúrót már kétezer évvel ezelőtt is ünnepi sütemények, kalácsok készítésére használták a római polgári családokban. Egy pillantást vethetünk a politikai összeesküvések menüjére is.

Szólj hozzá!

Címkék: vírus Budaörs Rádió Bézs szakácskönyvből kimaradt Budaörsi Olvasókör 2022 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr917881551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása