2024-10-25 13 óra Gombából készítünk ételeket, mert magas fehérjetartalmú, növényi alapanyag, amelyet a diétás és a vegetáriánus konyha is kedvel. Az interneten több ezer féle gombafajtát megkülönböztetnek a szakértők, de jóval szűkebb az a lista, amelyből az üzletekben, a piacon választhatunk: a laska, a champion, a vargánya, a pöfeteg, a fafülgomba, a nagy őzlábgomba, a rókagomba, a sitake. A felsorolt gombák eltérő ízűek és eltérő árúak is! Az olcsótól a luxus (szervas) gombáig minden felelhető és elkészíthető. Tavasszal és ősszel magunk is szedhetünk gombát, de csak gombaszakértő által bevizsgált vagy a gombaszedő által is egyidejűleg evett gombát együk meg!
2024.10.22.
12:06
Írta: Dr. Tóth Zoltán
Kiss Katalin Gombából készült ételek
Szólj hozzá!
Címkék: videó Rádió Bézs szakácskönyvből kimaradt Budaörsi Olvasókör Kiss Katalin 2024 Magyarország
A bejegyzés trackback címe:
https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr6618713598
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.