2024-09-20 13 óra Rádió Bézs. Rakott ételeket készítünk, amelyeknek van más neve is: görögül, olaszul, szerbül, franciául. A „rakott” általában zöldség-burgonya alapot jelent, amelyen a „rakomány” hús, gomba, kockázott másik fajta zöldségek, paradicsom, zsemle, zabpehely és sok féle fűszer. Csőben sütjük a rakottat, és ügyeljünk a tálalásra! Éles késsel nagyobb kockákat hasítunk, majd lapáttal emeljük az adagot a tányérra. Milyen rakottakat főzünk? Kelkáposzta, fehérkáposzta, a burgonya (3 féle), tök, karfiol, tészta, padlizsán. Vidám kortárs könnyűzenét hallgathatunk közben, amíg leírhatják a recepteket.
2024.09.16.
18:52
Írta: Dr. Tóth Zoltán
Kiss Katalin: Rakott ételek
Szólj hozzá!
Címkék: videó Rádió Bézs szakácskönyvből kimaradt Budaörsi Olvasókör Kiss Katalin 2024 Magyarország
A bejegyzés trackback címe:
https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr418493144
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.