2024.09.16.
18:52

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Kiss Katalin: Rakott ételek

2024-09-20 13 óra Rádió Bézs. Rakott ételeket készítünk, amelyeknek van más neve is: görögül, olaszul, szerbül, franciául. A „rakott” általában zöldség-burgonya alapot jelent, amelyen a „rakomány” hús, gomba, kockázott másik fajta zöldségek, paradicsom, zsemle, zabpehely és sok féle fűszer. Csőben sütjük a rakottat, és ügyeljünk a tálalásra! Éles késsel nagyobb kockákat hasítunk, majd lapáttal emeljük az adagot a tányérra. Milyen rakottakat főzünk? Kelkáposzta, fehérkáposzta, a burgonya (3 féle), tök, karfiol, tészta, padlizsán. Vidám kortárs könnyűzenét hallgathatunk közben, amíg leírhatják a recepteket.

Szólj hozzá!

Címkék: videó Rádió Bézs szakácskönyvből kimaradt Budaörsi Olvasókör Kiss Katalin 2024 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr418493144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása