2023-03-28 13 óra Európai palacsinta-körút! Sós vagy édes? Vastag vagy vékony? Az alapanyagok minden esetben ugyanazok: Liszt, tojás, folyadék és só. Azonban mások a palacsinták ízei, ha magyar, francia, amerikai, angol vagy orosz változatot készítünk. A töltelékek is mást-mást jelentenek országonként-régiónként sőt, családonként is. Vannak utcai és vannak otthoni palacsinták is. Miért speciális a Hortobágyi palacsinta? Mézzel vagy juharsziruppal édesítsünk-e? Milyen a jó palacsintasütő? Főételként vagy desszertként adjuk-e fel az asztalra családunknak vagy barátainknak? Ki akar Palacsintás király lenni?
2025.03.23.
12:15
Írta: Dr. Tóth Zoltán
Kiss Katalin: Palacsinták
Szólj hozzá!
Címkék: videó Rádió Bézs Budaörsi Olvasókör 2025 Magyarország
A bejegyzés trackback címe:
https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/18823346
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal