2025-02-21 13 óra a Rádió Bézs az interneten. Az arab és a régi spanyol konyha keveredéséből jött létre a mai spanyol konyha. A tapaszok elődje a az arab előételek sora, azonban a fő fogások a spanyol paraszti, zsidó és főúri (katolikus) udvari ételeket tükrözi. Borban sült sertés tarja és kacsa, a marhauszály pörkölt mellé jól jön a spanyol saláta, amelyekhez a spanyol vörösbor is jól illik. A roston sült - rabló módra készült - tengeri gyümölcsöket vaspálcákra húzzák és a füst jó mellékízt ad az ételnek. Andalúziában több városban is kirándulunk és benézünk egy angol nyugdíjas enklávéba is. Barcelonában egy bikaviadal helyszínének a tetején vacsorázunk. Jóétvágyat!
2025.02.03.
13:22
Írta: Dr. Tóth Zoltán
Kiss Katalin: Spanyol konyha
Szólj hozzá!
Címkék: videó Rádió Bézs Budaörsi Olvasókör Kiss Katalin Olvassunk! és Főzzünk! 2025 Magyarország
A bejegyzés trackback címe:
https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/18787672
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal