2024.12.18.
19:34

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Áthidaló csirke a fenyőfa alatt

Zöldséges csirkecomb a fenyőfa alá. 

Áthidalhatjuk a generációk közötti étkezési szokások különbségét a zöldséges csirkecomb receptjével.

(Most nem elemezzük a generációs ellentétek okait. Az étkezési szokásokban sem.)

Vegyünk csirkecombokat, és távolítsuk el a bőrét és a csontokat: készítsünk filét. (A bőrt és a csontokat hasznosíthatjuk máskor, amikor nincsenek jelen mások. Pl. alapléhez, zsírkiolvasztáshoz.)

A csirkecombokat beáztatjuk fokhagymás tejbe, legalább 2 órára. Ennek eredményeként egy kissé megduzzadnak, és a sütéskor puhábbra sülnek. Sózzuk, borsozzuk. Forró olajban (sercegve) pirosra sütjük a húsokat. A fedőt ferdén tesszük rá a lábasra, csak azért hogy kevesebbet kelljen takarítani. Karikára, kockára vágott zöldségeket teszünk a hús köré-mellé. Ráöntünk az áztató tejből 1-2 decilitert, és födő alatt puhítjuk a csirkét és a zöldséget. 1 kg csirke 30 perc párolást igényel. Ízlés szerint a végén eltérő módszert alkalmazhatunk: egy kevés tejszínnel vagy tejföllel sűríthetjük a szaftot. Lehetséges mustárral, csilivel vagy citrommal is ízesíteni. A zöldséges csirke mellé nem kell köret, sem burgonya, sem rizs. Aki hangosan követel kenyeret, annak persze adunk, hogy áthidalás még jobban sikerüljön a karácsonyfa alatt.

Levezetőnek a csike utánra a képen látható gyümölcsöket ajánljuk. A tálaló szekrényen tartsunk egy üveg bort, hogy szélesebb legyen a híd, ahol mindenki átmehet!

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

Címkék: szakácskönyvből kimaradt Budaörsi Olvasókör 2024 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr8518754634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása