Zöldséges csirkecomb a fenyőfa alá.
Áthidalhatjuk a generációk közötti étkezési szokások különbségét a zöldséges csirkecomb receptjével.
(Most nem elemezzük a generációs ellentétek okait. Az étkezési szokásokban sem.)
Vegyünk csirkecombokat, és távolítsuk el a bőrét és a csontokat: készítsünk filét. (A bőrt és a csontokat hasznosíthatjuk máskor, amikor nincsenek jelen mások. Pl. alapléhez, zsírkiolvasztáshoz.)
A csirkecombokat beáztatjuk fokhagymás tejbe, legalább 2 órára. Ennek eredményeként egy kissé megduzzadnak, és a sütéskor puhábbra sülnek. Sózzuk, borsozzuk. Forró olajban (sercegve) pirosra sütjük a húsokat. A fedőt ferdén tesszük rá a lábasra, csak azért hogy kevesebbet kelljen takarítani. Karikára, kockára vágott zöldségeket teszünk a hús köré-mellé. Ráöntünk az áztató tejből 1-2 decilitert, és födő alatt puhítjuk a csirkét és a zöldséget. 1 kg csirke 30 perc párolást igényel. Ízlés szerint a végén eltérő módszert alkalmazhatunk: egy kevés tejszínnel vagy tejföllel sűríthetjük a szaftot. Lehetséges mustárral, csilivel vagy citrommal is ízesíteni. A zöldséges csirke mellé nem kell köret, sem burgonya, sem rizs. Aki hangosan követel kenyeret, annak persze adunk, hogy áthidalás még jobban sikerüljön a karácsonyfa alatt.
Levezetőnek a csike utánra a képen látható gyümölcsöket ajánljuk. A tálaló szekrényen tartsunk egy üveg bort, hogy szélesebb legyen a híd, ahol mindenki átmehet!
Jó étvágyat!