2024.12.06.
15:18

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Karácsonyi lazac

Már 2 héttel karácsony előtt vegyük meg a lazac törzset, mert még nem kell sorbanállni és jól bírja a fagyasztót. Egy éjszakát adjunk a felolvasztásnak, nem kell gyorsan felmelegíteni. A kezünket végighúzzuk a nem bőrös felületen, és az esetleges szálkákat egy szemöldökcsipesszel kihúzzuk. Sózzuk, borsozzuk, és olajban, kacsazsíron vagy vajon a bőrös oldalával lefelé a serpenyőbe tesszük. (Aki szereti a fokhagymát az port is szórhat rá!) Addig sütjük, amíg a hal színe az erős rózsaszínről halványra csökken. Egy másik edényben tört krumplit készítünk, amelyből a tálalóedény aljára talpazatot készítünk, erre tesszük rá a sült lazacot. Ugyanebben az edényben kiskockára vágott zöldséget párolunk sóval, zöldfűszerekkel. Körbevesszük a zöldségekkel a halat. A vendégek megérlezéséig 50 fok C hőmérsékleten vagy kvarclámpa alatt melegen tartjuk. Száraz bor illik hozzá. Jó étvégyat!

Szólj hozzá!

Címkék: Ünnepek szakácskönyvből kimaradt Budaörsi Olvasókör 2024 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr8918746476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása