2024.08.27.
12:00

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Bolgár György: Hazugságvizsgáló 3

Bolgár György:

 

 Ember mivoltunk hete

Hazugságvizsgáló

 

 

          Azt állította Kövér László, az Országgyűlés elnöke (a felvidéki Nagykaposon, az augusztus 20-a alkalmából), hogy „immáron ember mivoltunk áll átfogó ostrom alatt!” – arra utalva, hogy szerinte „globális magánhatalmak akarják felszámolni és összeolvasztani a nemzeteket, és a mindezt előkészítő műveletnek a következményei mindazon abnormalitások, amelyeket az Európai Unióban láthatunk napjainkban politikai, gazdasági vagy kulturális területen”.

          Ezzel szemben a tény az, hogy ember mivoltunkat nem az úgynevezett gender-viták, a nemi identitás vállalásával kapcsolatos fejlemények és konfliktusok fenyegetik, hanem az egész emberiséget veszélyeztető klímaváltozás, vagy például egy olyan hódító háború, amelyet Oroszország folytat két és fél éve Ukrajna ellen, és amely emberek százezreinek halálával, ember mivoltuk megsemmisülésével járt. Ennyit az ostromról.

 

          Azt is állította Kövér (ugyanott), hogy „birodalmak törtek ránk keletről és nyugatról, aztán a történelem süllyesztőiben rendre eltűntek, míg az általuk meggyötört Magyarország a Szent István-i alapokon mindig újjászületett”.

          Ezzel szemben a tény az, hogy a tatárjárás után a mongolok gyorsan eltakarodtak innét, de Mongólia ma is létezik, csakúgy, mint Törökország, amely 150 évre rendezkedett be nálunk, míg a Habsburgok ki nem verték őket, hogy aztán mára itt maradjon a szomszédunkban a közkedvelt Ausztria is. Németország és Oroszország szintén köszöni, megvan, úgyhogy a történelem süllyesztőjében velük együtt nem süllyedtünk el, sőt meggyötrőinkkel kifejezetten jóban is vagyunk. Erre kössön történelmi csomót Kövér!

 

          Azt állította Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (úgynevezett kormányinfóján), hogy egy republikánus amerikai kormány békét tudna teremteni Ukrajnában, mert az Egyesült Államoknak van a legnagyobb befolyása, és ha békét akar, akkor béke lesz.

          Ezzel szemben a tény az, hogy a Biden-kormányzat már hónapok óta békét, vagy legalább tűzszünetet szeretne Gázában, még sincs tűzszünet, mert sem Izrael, sem a Hámász nem hajlandó rá. Pedig Izraelre az Egyesült Államok óriási nyomást tud gyakorolni, de ez sem elég. Lehet, hogy mindkét helyen Orbánnak kéne próbálkoznia? Bár őt Medvegyev volt orosz elnök éppen most küldte el, tudjuk, hová.

 

          Azt állította Azbej Trisztán, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára (az M1 kormánytévén), hogy Magyarország nemcsak beszél a szolidaritásról, de a cselekvés pártján állva közvetlen segítséget nyújt az üldözött keresztényeknek. Számos afrikai országban például hontalanná vált keresztény embereknek biztosítanak humanitárius segítséget.

          Ezzel szemben a tény az, hogy Magyarországon viszont egy kormányrendelet alapján Ukrajnából érkezett menekülteket tettek utcára. A felnőttek az éjszakát a szabad ég alatt, gyerekeik egy fedett verandán töltötték. A kirobbant botrány nyomán a Máltai Szeretetszolgálat egy hétre ideiglenes szállást szerzett a lakóhelyükről kiüldözött keresztényeknek. De hol van ilyenkor Azbej Trisztán államtitkár? Afrikában?

 

         

Szólj hozzá!

Címkék: Bolgár György Népszava 2024 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr4418476411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása