2024.08.17.
00:00

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Bolgár György: Hazugságvizsgáló

Bolgár György:

 A jogok és talapzatok hete

Hazugságvizsgáló

 

          Azt állította Lázár János építési és közlekedési miniszter (sajtótájékoztatóján), hogy állampolgári alapjoggá kívánják nyilvánítani a közlekedés jogát.

          Ezzel szemben a tény az, hogy ez mindenféle újabb jogi és politikai hókuszpókusz nélkül ma is állampolgári alapjog. Mindenkinek joga van a szabad mozgáshoz, helyváltoztatáshoz, közlekedéshez. Nem a polgárok joga hiányzik ennek kiteljesedéséhez, hanem az eszköz, az infrastruktúra, a pénz. De ha Lázár alaptörvénybe iktatja, hogy ezentúl mindenkinek jár egy autó, egy repülő meg egy vonat, sínnel, úttal, miegyébbel, ám legyen. Külön bejáratú Mészáros alaptörvény mintha már amúgy is volna.

           Azt állította Simicskó István, a KDNP parlamenti frakcióvezetője (az M1 állami propagandatévében a Szabadság-szobor talapzatára tervezett óriási kereszttel kapcsolatban), hogy „minden civilizáció vallási alapzatra épült, és ha ez az alapzat elporlad, akkor az a civilizáció is összeomlik”.

          Ezzel szemben a tény az, hogy a francia felvilágosodás óta éppenséggel nem vallási alapra épülő civilizáció fejlődött ki a nyugati világban, és elég jól kibírta mostanáig, de ha a mai világ leggyorsabban fejlődő nagyhatalmát, Kínát nézzük, azt sem a vallás tartja össze, és mégsem áll a porladás szélén. De ha a gellérthegyi kereszttel Magyarország tényleg megmentené az európai civilizációt, akkor ezt az árat érdemes megfizetni. Közpénzből is.

          Azt állította Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (az MTI-nek), hogy az angliai gyerekgyilkosságok és a bécsi terror vészjelzés Európának: „rendkívüli veszélybe került a közbiztonság a migráció miatt”. Az elmúlt hetek eseményei ismét bebizonyították, hogy az erőltetett migráció veszélyt jelent Európa közrendjére és biztonságára – mondta az államtitkár.

          Ezzel szemben a tény az, hogy a két felhozott példa nem bizonyíték erre, mivel a southporti késelős gyilkos (bár afrikai bevándorlók leszármazottja) Nagy-Britanniában született 18 évvel ezelőtt, a bécsi terror pedig szerencsére csak terv volt, nem valódi terror, és kitervelői közül az egyik észak-macedóniai, a másik pedig horvát-török hátterű fiú, ők tehát európaiak, csupán egy harmadik társuk iraki. Még szerencse, hogy velük szemben az osztrák állambiztonsági szolgálat vezetője egy bizonyos Omar Haijawi-Pirchner, aki egy bevándorló jordániai orvos és egy osztrák asszony fiaként harcolhat a migrációs veszély és a terror ellen. Úgy tűnik, sikerrel.

           Azt állította Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (Facebook oldalán egy fényképpel illusztrálva, hogy futás után éppen Arany Ászok sört iszik), hogy „magyar hasba magyar sört, a legjobb izotóniás visszatöltés”.

          Ezzel szemben a tény az, hogy bár az Arany Ászok gyártója a Dreher, a sörgyár a japán Asahi tulajdonában van. Szóval ezek szerint magyar-japán sör megy a magyar hasba. Igaz, Matolcsy György híres felfedezése óta tudjuk, hogy a magyar újszülöttek popsiján található piros pöttyök, amelyek a japánokra is jellemzők, a rokonságunkat bizonyítják. Most már a közös sör is.

Szólj hozzá!

Címkék: kormánypárt jóállam Bolgár György Budaörsi Olvasókör 2024 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr5618468197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása