2024.08.24.
04:02

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Félelmek kora

Miért takarékoskodnak az emberek?

A kormány nehezményezi, hogy az emberek a megtakarításaikat (ha van nekik ilyen, a többségnek nincs) nem költi el kereskedelemben fogyasztási cikkekre, hanem beteszik a bankba vagy a párnacihába. Ugyanez a kormány ösztönzi az embereket, hogy vásároljanak állampapírokat, kössenek biztosításokat, takarékoskodjanak.

A napi sajtóban most a „fogyasszunk többet” szlogent szajkózzák a politikusok, de az emberek egy része mégis inkább spórol.

Miért takarékoskodnak az emberek? Azért, mert félnek a jövőtől!

Mitől félnek az emberek? Attól, hogy megbetegszenek, és az állami egészségügyi ellátásban nem gyógyulnak meg. A kormány egészségügyi politikája arra kényszeríti az embereket, hogy a magán egészségügyhöz forduljanak gyógyulásért. A gyógyulás pedig sok-sok pénzbe kerül, így akinek telik rá és gondol idősebb napjaira az takarékoskodik a rosszabb időkre.

Azért is takarékoskodnak az emberek, hogy a gyerekeik, unokáik jó képzést nyújtó középiskolába és egyetemre járhassanak. Ezek az iskolák pedig tandíjasok, és azt a szülőknek, nagyszülőknek fizetni kell.

Spórolni kell azért is a jövedelemből, hogy a gyerekeknek, unokáknak lakást lehessen venni! A pályakezdő bérekből nem lehet lakást vásárolni, és a lakbérek az égben vannak, elviszik a megtakarítási lehetőségeket. Legalább két generációnak kell takarékoskodni azért, hogy az utódok ember méltóan tudjanak élni.

Az emberek ezért félnek a jövőtől, mert a kormány kizárólag a sajátjait támogatja: nekik jut gyógyulás, jó iskolába járhatnak a gyerekeik, unokáik és klassz lakásban élhetnek! Az állami kedvencek még arra is spórolhatnak, hogyha megszűnnek a kivételezett állami támogatások, akkor legyen annyi külföldre menekített pénzük, hogy vidáman élhessék az emigránsok életét!

(Kép: Edvard Munch (norvég festő): Sikoly)

Szólj hozzá!

Címkék: kormánypárt jóállam Budaörsi Olvasókör 2024 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr2418472363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása