2023.11.11.
10:41

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Bolgár György: Hazugságvizsgáló

Bolgár György: 

A lebirkózások hete

Hazugságvizsgáló

           Azt állította Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (közleményében), hogy „a kormány lebirkózta és egy számjegyűre csökkentette az inflációt, idő előtt teljesítve korábbi vállalását”.

 

          Ezzel szemben a tény az, hogy nem a kormány birkózta le az inflációt, hanem a tavaly meredeken felszökött európai energiaárak zuhantak vissza. Ennek ellenére a 9,9%-os magyar árnövekedés több mint háromszorosa az euró-övezeti inflációnak. Ha Orbán Viktor és kormánya a szabadfogású (vagy inkább szabad szájú) birkózásban ilyen kiemelkedő, akkor vajon az infláció miért őt fekteti két vállra?

          Azt állította Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (kormányinfóján, Svédország NATO-csatlakozásának jóváhagyásáról), hogy „egyelőre nem látjuk, hogy a svéd kormánynak ez különösebben fontos lenne, és amíg a svédeknek nem fontos, nekünk sem kell, hogy az legyen”.

 

          Ezzel szemben a tény az, hogy Svédországnak annyira fontos a NATO-tagság, hogy a hagyományos svéd semlegességről lemondva határozta el magát a csatlakozásra. Ugyanakkor az Orbán-kormány most már hagyományosnak mondható hazudozásáról továbbra sem hajlandó lemondani. Pedig a magyarnál jóval erősebb svéd hadsereg értünk harcolna, nem ellenünk.

          Azt is állította Gulyás (ugyanott), hogy Ukrajna nem teljesítette az uniós csatlakozási tárgyalásokhoz szükséges feltételeket, ezért a tárgyalások megkezdésére nincs mód és lehetőség.

 

          Ezzel szemben a tény az, hogy a tárgyalási folyamat megindítására akkor van mód, ha a felvételét kérő ország állást foglal az EU értékeinek és céljainak tiszteletben tartása mellett, és elkötelezi magát az uniós jog maradéktalan átvétele, alkalmazása, illetve a szabad piacgazdaság működtetése mellett. Ez Ukrajna részéről megtörtént. De mintha Magyarország részéről évek óta éppen ezeket vonnák kétségbe. Amit szabad Jupiternek…

           Azt állította Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója (az úgynevezett közmédia Látószög blogjában), hogy „Biden elnök Oroszország elleni háborújának fő célja elveszett jussaik, vagyis az orosz nyersanyagkincs és piac visszaszerzése”.

 

          Ezzel szemben a tény az, hogy Biden elnök nem indított semmiféle háborút Oroszország ellen, viszont Oroszország Ukrajna ellen annál inkább. Az Egyesült Államok pedig sem közvetlenül sem közvetve nem birtokolta soha az orosz nyersanyagkincseket, és az orosz piac az amerikai exportban mindig is jelentéktelen volt. Vagy teljesen mindegy, mert Schmidt tudja, kik azok a „tudjukkik”?

           Azt is állította Schmidt Mária (ugyanott), hogy Ukrajnában (az USA hadserege több mint negyven biológiai labort működtet(ett?), ahol rossz anyagi körülmények között élő ukránokon folytattak biológiai és orvosi kísérleteket, például az AIDS-szel és a koronavírussal kapcsolatban. A szervkereskedelem, a háború ellenére, vagy talán épp azért, továbbra is virágzik.”

 

          Ezzel szemben a tény az, hogy ezek az összeesküvés-elméletek az orosz propagandasajtóból származnak, és semmi valóságalapjuk nincs. Így írnak ők. De miért ír így Schmidt Mária?

Szólj hozzá!

Címkék: Népszava 2023 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr8918256091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása