2023.04.18.
12:08

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Kiss Katalin Szlovén ételek

2023-04-21 13 óra Rádió Bézs. Szlovéniába utazunk receptvadászatra. Végig autópályán autózhatunk (a szlovén matrica 15 euro). Lendvánál állunk meg először, ahol megnézzük a várat és pleskavicát tanulunk sütni. Következő állomásunk Bled, ahol megkóstoljuk a leveles tésztára épülő habos krémest, a tó partján levő cukrászdában. Ljubjánában, a fővárosban, gasztrosétán veszünk részt, amely a Hármashídtól indul 12 órakor. Milyen a szlovén kolbász? Főzünk jotát, amely szlovén egytálétel. Meglepetés, hogy a tradicionális szlovén reggeli hasonlít a skót népszokásra épülő reggeli menühöz. Szlovén és Mura-menti magyar népzenét hallgathatunk a receptek között pihenésként.

Szólj hozzá!

Címkék: videó Rádió Bézs szakácskönyvből kimaradt Budaörsi Olvasókör Kiss Katalin Olvassunk! és Főzzünk! 2023 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr2718105002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása