2022.07.10.
17:24

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Kiss Katalin: Felső-Tisza vidéki ételek

Felső-Tisza vidéki ételeket mutatunk be Makay Béla könyve (1984) alapján, amelyet halászok, vadászok és kirándulók receptjei alapján szabadtűzön készíthetünk el. A régi, paraszti ételkutúrára alapozó könyv felelevenít XIX-XX. századi életképeket is. Egyes főzési módok ma már túlhaladottnak minősülnek a modern városi konyhában, de még élnek nagyszüleink, akik ezen a főzési módon nőttek fel. Halászlét készíthetünk halgombóccal és halnokedlivel is, főzhetünk fácánt és nyulat, birkapörköltet és készíthetünk modern konyha körülmények között. "...halat s vadat, mi jó falat" után nyári zöldséges ételekkel zárjuk a mai sort.

Szólj hozzá!

Címkék: videó Bulgária Görögország Rádió Bézs szakácskönyvből kimaradt Budaörsi Olvasókör 2022 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr9017879371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása