2020.12.12.
18:16

Írta: Dr. Tóth Zoltán

USA Legfelsőbb Bíróság:Trump=9:0

Az USA Legfelsőbb Bíróságához nyújtott be perindítási kérelmet Texas állam igazságügyi minisztere 17 tagállam igazságügyi minisztere nevében, annak érdekében, hogy semmisítsék meg az elnökválasztás eredményét. Az indoklás szerint nem a saját tagállamokben történt választási csalások miatt kívántak pert indítani, hanem más tagállamokban történt csalások miatt. A Legfelsőbb Bíróság 9:0 arányban (egyhangúan) elutasította az indítványt. Azok a bírók is az elutasítást szavazták meg, akiket Trump nevezett ki a legfőbb bírói posztra. Az USA-ban megmaradt a jogállam? Erről a kérdésről készítek beszélgetést 2021. január 21-én, a Civil Rádióban Szimonisz Lászlóval, aki 50 éve USA állampolgár, és az usa mindenkori elnökének személyesen dolgozott. (Az USA új elnökét január 20-án iktatják be hivatába.) Szerkesztő-műsorvezető Tóth Zoltán.

Szólj hozzá!

Címkék: választás demokrácia USA elnök nemzetközi megfigyelés választópolgár kérdez Budaörsi Olvasókör 2020 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr6016330594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása