2019.04.20.
10:45

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Húsvéti menü 2019

Vegetáriánusoknak, böjtölőknek

Rakott zöldség: sárgarépa, paszternák, alma, padlizsán, paprika, paradicsom, újhagyma és minden amit szeretünk. Kedvünkre tisztítjuk, szeleteljük a zöldségeket. Összerakjuk, mint a rakott krumplit. egy-egy sor közé reszelt sajtot keverünk egy kis felvert tojással, és zabpehellyel kötjük meg a sorokat. A tetejére tejföl-tojás-zabpehely keveréket kenünk el. Felöntjük a sonkafőzésből megmaradt lével, vagy a szigorúbbak sós vízzel. 40 percig sütjük 160 fok C-on. A kihűlt rakott zöldséget éles késsel nagy kockákra vágjuk, és egy saláta levélen tálaljuk.

Ünnepi vacsora: sült bárány

A bárány vagy jerke combját/gerincét egy jól záródó tálba/tepsibe helyezzük. Alulra zsírt, szeletelt hagymát és almát helyezünk. S majoránnával és sóval behintett húsok mellé és a tetejére egészben sárgarépát, és szeletelt zellert halmozunk. Néhány paradicsomot is elhelyezhetünk. Rozmaringgal fűszerezzük. Ha nincs friss paradicsom, akkor egy nagy kanál paradicsompürét elkeverünk 3 dl vízben és a zöldségre-húsra öntjük. Lezárjuk az edényt és 160 fok C-on sütjük, legalább 1 órán keresztül. Ha megpuhult a hús, akkor az edény tetejét levesszük és erősen pirítjuk a húst 10 percig. A sült húst a tálalás előtt legalább fél órát pihentetjük, és csak utána szeleteljük. Köretnek a zöldséget tálaljuk, ha kevés akkor sült burgonyával vagy rizzsel egészíthetjük ki. Ha a tálalás előtt a hús kihűlt, akkor pecsenyés tálra kiszedjük a húst és a köretet és a sütőben melegítjük fel. Jó étvágyat!

Fotó: Sült-főtt sonka zöldségekkel, szőlővel

Szólj hozzá!

Címkék: Budaörs Ünnepek Unokáimnak szakácskönyvből kimaradt 2019 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr5114776580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása