2016.06.26.
17:37

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Ünnep a Petőfi utcában

Vízcső-javítási ünnep a Petőfi utcában. 

Budaörsön a Petőfi utcában a lakók közéleti találkozójának a színtere a csőtörés helyszínén kiásott gödör – volt.

 18 alkalommal nyújtott lehetőséget az utca lakosainak a spontán (civil) jellegű találkozójára a csőtörés. A lakosok már kezdeményezést nyújtottak be az önkormányzathoz utcanév-változtatásra, melyben a „Petőfi Sándor – vízcsőtörések utcája” elnevezést kérték megadni. A közérdekű indítványunkra semmilyen válasz nem érkezett.

Ámde egy szép nap hajnalán dörömbölnek a mi kapunkon (is), és hangosan beszélőn adják a tudomásunkra, hogy estig nem lesz víz. Aktív közéleti emberként azonnal felkészültem a 19. vízcsőtörési ünnepségre. Kilépve a kapun, azonban azt láttam, hogy az utca hosszában gépek állnak és lezárják a forgalmat az autósok előtt.

A házunk előtt a vízcső-bekötés helyét krétával jelölte ki egy munkás. A főnökétől megtudtuk, hogy új vízcsővezetéket fektetnek le végi, sőt, a házakhoz vezető bekötéseket is kicserélik!

HERUÉKA! Kiáltottak fel az utca lakói, és sanda szemmel kezdték méregetni egymást, hogy vajon ki hol fog parkolni az autójával az utca lezárásának az idején.

Az építési munkálatotok ütemesen folytak. Szombat-vasárnap is dolgoztak a dolgozók, sőt 33 fokban is tették amit kellett.

Az utca lakói között azonban egyre elkeseredettebben folyt a háború a parkolóhelyekért. Az egyik szomszédom kihívta a rendőrséget, mert az ő kapuja előtt állt meg valaki, bunkónak, állatnak nevezte a szomszédját egy idős hölgy, „kimegyek, de akkor véged lesz!” ordította egy középkorú férfi megszakítva a sportközvetítés élményének élvezetét.

A Csőfek Kft. dolgozói azonban dolgoztak és rendszeresen tájékoztatták a Petőfi utca lakóit, hogy miképp változik a közlekedési rend, mikor lesz elzárva a víz.

A fejlődésnek vannak áldozatai! – mondta egy reggelen egy szomszédom, amikor az autója oldalán levő hosszú karcolást szemlélte meg.

A fejlődésnek vannak eredményei! Amíg az ásatások folytak a régi vezetéken újabb három csőtörés következett be, de nem kellett hívni a javítókat, hiszen helyben voltak folyamatosan. 21 csőtörést éltünk át, és most itt az új!

Az utolsó szombati munkán (két nap múlva az új vezetéken jön a víz) kérdeztem a főnököt: tudják már, hogy hol dolgoznak majd a jövő héten? „Kispesten, Újpesten, Csepelen is várnak ránk!”- hangzott a válasz. Egy társaság, ahol rendesen dolgoznak. Ritkaság. Gratulálunk a főnököknek és a dolgozóknak!

Lapzártakor érkezett a hír, hogy az utca elején szivárog a gáz! Csak annyit mondtam: egy.

http://tothzoltan.blog.hu/2015/05/18/budaorson_utcanev_valtoztatasi_kerelem

http://tothzoltan.blog.hu/2014/12/13/17_vizcsotores_budaorson_a_petofi_utcaban

http://tothzoltan.blog.hu/2014/11/24/unnepi_vizcsotores_budaorson

 

 

komment

Címkék: Budaörs fogyasztó védd magad! 2016 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr958844908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása