2024.03.24.
19:00

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Budaaörsi Lugas étterem 2.

Másodszor voltunk a Budaörsi Lugas Étteremben, és továbbra is jól éreztünk magunkat. A kedves pincér 11 órakor (!) kinyitotta előttünk az ajtót. Láthatólag takarították az elmúlt egy hónapban is az éttermet. A másik pincér már hozta is az étlapot és sorolta a napi ajánlatot. Az első látogatásunkkor is már elégedettek voltunk, így nyugodt lélekkel választunk a napi ajánlaton kívül. A harcsahalászlé leve kellően híg-sűrű, a harcsahús falatkákra vágva (zsír nélkül) nagyon jó volt. A rántott harcsa (tartárt nem kérünk! és nem is kaptunk!) friss volt, a sült krumpli zsírmentes. A halászlét és a rántott harcsát egyszerre kértük kihozni, és: egyszerre hozták ki!  Éljen! Ekkor következett a nagy próba. Kértünk egy adag túróscsuszát. Akkora adagot kaptunk, hogy meg kellett kérjük a pincért, hogy csomagolja be, és hazavisszük.

Miközben hazafelé vittük a vacsorát, akkor gondoltam egy fontos újításra. Mivel az étlapon „Gyermekmenü” is szerepel, miért nincs az étlapon „Idősek menü”-je?! Nem a pénzt sajnálom egy ilyen menüre, hanem nem szeretem kétszer egymásután ugyanazt a meleg ételt enni, befagyasztani pedig semmiképpen.

A világban már két megoldást is ettem a kisétkűek problémájának a megoldására: az USA-ban és Kanadában a gyorsétkezdékben, az olcsóbb vendéglőkben az ételek árát súlyban mérik: aki a megjelölt ételekből csak 0,1 kg súlyút szed a szabvány tányérnyájára az annyit fizet. Aki 1 kg súlyút szed, az 10x annyit. A kínai megoldás más: aki „kicit” kér az az ár 70%-át, aki nagyot, az 100%-ot fizet. E két megoldásnak nagy előnye, hogy nem kell kétszer egymásután ugyanazt enni, és cipelni a kajás zacskót egész nap magaddal, mire hazaérsz. A legrosszabb megoldás a magyar nyugdíjasoké! Vesznek 1 kg savanyú káposztát és 1 kg tarját, és egy hétig eszik a fridzsiderből a székelykáposztát.

Visszakanyarodva Budaörsi Lugasra: a legutóbbi Fb bejegyzésem után meglepve láttam, hogy a Budaörsi Rózsakert beleírta magát a Lugasról szóló írásomba! (Meglepődtem, de nem csodálkoztam. Manapság minden megeshet, még a kukta is!) Sok munkával, de sikerült kitörölnöm az agresszort az Fb oldalam bejegyzéséből. Ez is a Budaörsi Lugast dicséri, hogy mások bepofántlankodnak a róluk szóló cikkbe! (Vagy ugyanaz a tulajdonos, aki sunnyogva dicsérgeti a leromlott éttermét? Az is lehet, hogy bérelt 3. személy disznóz a rozsosban?!)

Teszünk egy harmadik próbát is a Budaörsi Lugasban.

 

Szólj hozzá!

Címkék: Budaörs 2024 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr7318362963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása