Húsvét péntektől húsvét hétfőig sokféle étkezési szokás szerint ehetünk. A húsmentes ételektől a frissensült bárányig – ahány ház, annyi szokás. A Rádió Bézs étlapjára egy olyan reggelit ajánlok, amely mindenkinek a kedvére lehet.
Tavasszal a tejtermékek közül a friss juhsajt méltán népszerű: enyhe, kissé savanykás íze, lágy-omlós állaga, vakító fehér színe jó benyomást tesz a tányéron és a szánkba érkezve is. A márványos, kék erezetű sajt a megállapodott sajtók közül való, hónapokig érlelődött a sajttárban, intenzív és sós az íze, esetleg egy kis vajjal kikeverve az egész keverék világoskék színűre változik.
Tavasszal a retek piros színe üde folt a tányéron. Az almát nagy karikára vágjuk és a sajtokat ízlésünk szerint ráhalmozzuk.
Egy kis kétszersülttel, pirítóssal egészíthetjük ki a reggelit.
Jó étvágyat!
„Mit főzzek? Válasszon!” A fakanálnál Tóth Zoltán, választási szakértő.
www.radiobezs.hu Minden kedden 13-14 óra között.