2024-02-16 13 óra Télre való ételeket készítünk olyan alapanyagokból, amelyek frissek. A rizottó olasz változatával Itáliában ismerkedtünk meg, de hamar a magyar konyha részévé vált. Milyen rizsből készítsük, olaszból vagy kínaiból? Mit kezdjünk a rizottó maradékával? A máj is tipikus téli étel és döntenünk kell, hogy sertés vagy kacsamáj legyen-e a házilag készült májkrém alapja, amelyet Tibortól tanultunk. A hagyományos magyar gombák (champion, laska, erdei) mellett felkapottak lettek a kínai gombák (fafülgomba, shitake) is. Mire jók ezek a gombák? Farsang után is vannak családi ünnepek, ezért ajánlunk ráklevest, sült csirkeszárnycombot és gesztenyepürét, és nassolásnak kétszer sült sós mogyorót.
2024.02.12.
11:53
Írta: Dr. Tóth Zoltán
Kiss Katalin: Téli ételek
Szólj hozzá!
Címkék: videó Rádió Bézs Budaörsi Olvasókör Kiss Katalin Krumplihámozók klubja 2024 Magyarország
A bejegyzés trackback címe:
https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr4718324399
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.