2023-10-20 13 óra az interneten Rádió Bézs. A boldogság érzése a központi idegrendszerben, az agyunkban keletkezik. Azonban a boldogság érzésének a kialakuláshoz szükségünk van arra, hogy a gyomorból és a bélrendszerből megfelelő impulzusok (vegyi anyagok) érkezzenek a véráram útján az agyba. Ezen vegyi anyagok a táplálkozással, azokból az élelmiszerekből keletkeznek, amelyet megettünk és megittunk. Egyes élelmiszer alapanyagok jótékonyan hatnak az agyra a boldogság érzésének a kialakulásához, más vegyianyagok akadályozzák, lebénítják a folyamatot. Az emberiség régészeti leletek és az írásbeliség útján már 2-3 ezer éve ismeri és különbséget tud tenni az élelmiszer alapanyagok között. Vannak olyanok is, amelyek táplálóak, de gátolják a boldogság érzés kialakulását. Igyekszünk érthetően bemutatni, hogy mely vegyi anyagok milyen érzést keletkeztetnek az agyunkban. A műsor elsősorban az idősebb generációkhoz szól, mert ők még megélték azokat a korokat, amelyeket az éhezés jellemzett, és nem számított, hogy mit esznek, csak lakjanak jól. Szerencsére változó időben élünk, de a szokások csak lassan változnak.
2023.10.15.
15:38
Írta: Dr. Tóth Zoltán
Kiss Katalin: Együnk boldogságot!
Szólj hozzá!
Címkék: Rádió Bézs szakácskönyvből kimaradt Budaörsi Olvasókör Kiss Katalin 2023 Magyarország
A bejegyzés trackback címe:
https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr1518235297
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.