2023.07.04.
16:16

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Kiss Katalin: Levendula

2023-07-07 13 óra Rádió Bézs. A levendulát általában molyirtóként ismerjük hagyományosan. Szezonja van a levendulának, most lehet  A recepteket azért gyűjtöttük egy csokorba, hogy a kedvet teremtsünk a cserépben, kertben való neveléséhez és learatásához, továbbá desszertekhez, sütéshez, sőt húsok ízesítéséhez is felhasználhatjuk. A levendula virág mellett a szára is jól hasznosítható. A jeges tea és jeges kávé készítéséhez, a szirup ízesítéséhez, a tejszín- és tejhab illatosításához is felhasználhatjuk. A háztartásban takarítási, illatosítási célokra is hasznosíthatjuk a levendulát. Friss és szárított módon is alkalmazhatjuk. Provance-ban (Franciaország) nagyüzemi méretekben termelik a levendulát, amely a női illatszerek fontos alapanyaga. Otthon magunk is készíthetünk belőle szappant vagy gyertyát. Zorán, Koncz Zsuzsa és Gerschwin dalokat hallgathatunk a receptek jegyzetelése közben.

Szólj hozzá!

Címkék: videó Rádió Bézs szakácskönyvből kimaradt Budaörsi Olvasókör Kiss Katalin 2023 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr5718159886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása