2023.06.11.
15:15

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Kiss Katalin: Befőzünk ?!

2023-06-16 13 óra A befőzési szezon nyitánya: rebarbara, sárgabarack, meggy. Mielőtt a piacon bevásárolnánk, a spájzban kell rendet tennünk! Megvizsgáljuk a tavalyi maradék befőtteket. Ha nem penészesek, akkor döntsünk gyors felhasználásukról. A meglevő üvegeket átmossuk (!), bár tisztán tettük el azokat. A kupakokat, ha sérültek vagy rozsdásak, akkor kidobjuk, nem sajnáljuk! Aki még nem látott rebarbarát, az honnan ismeri fel a piacon? Csak olyan vegyen rebarbarát, aki kedveli a fanyar-savanyú ízeket, de nekik melegen ajánljuk. Hogyan készíti Jamie Oliver és hogyan készítem én a rebarbara szószt? Az egybesült hús szeleteire vajban párolt sárgabarackot helyezhetünk? Hogyan készül a meggyespiskóta? A befőzési felkészülésnél gondoljuk a befőzőkre is: előre sajtos rudat készítünk a dolgozóknak.

Szólj hozzá!

Címkék: videó Rádió Bézs szakácskönyvből kimaradt Budaörsi Olvasókör Kiss Katalin 2023 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr2018144204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása