2022.08.24.
21:03

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Mire készül az ellenzék?

Mire készül az ellenzék?

2022. augusztusában (is) fel kell tenni a kérdést a nyilvánosság előtt: mire készül az ellenzék?!

Persze van előkérdés: kit tekinthetünk parlamenti ellenzéknek a parlamenti pártok közül? Mely pártok lehetnek parlamenten kívüli ellenzékiek? És a legfontosabb: képesek-e az ellenzéki pártok meghaladni a jelenlegi politikai rendszer struktúráját és együttműködni a civil szervezetekkel?

Az előkérdések a levegőben vannak, a jelenlegi „ellenzéki pártok” döntésképtelenek. (Tegyük hozzá a kormánypárt is döntésképtelen.)

Talán, ha a legfontosabb politikai-társadalmi kérdésekről tárgyalnának, akkor az emberek támogathatnák is az egyeztetési folyamatot.

Mi a legfontosabb jelenlegi kérdés?

Mit tesznek az ellenzéki pártok, ha az Európai Unió befagyasztja az ingyen nyújtott pénzügyi támogatást Magyarország számára?!

Sok lehetősége van az ellenzéki pártoknak:

              Csatlakoznak a jelenlegi kormánypárt Moszkva-barát politikájához, és Orbánnal együttműködve kivezetik Magyarországot az Európai Unióból.

              Albánia korábbi példáját követve Kína-barát politikát folytatnak és aktívan agitálnak a Budapest-Belgád vasútvonal megépítése és a Fudan egyetem budapesti betelepítése mellett.

Előhúzzák a körkörös védelem katona-politikáját 1991-ből és (privát) fegyverzeti-fejlesztési politikát követelnek?

Néhány képviselőjükkel csatlakoznak a NER-lovagok táborához, és támogatják egyes magyar püspökök követeléseit: szüljük tele a Kárpát-medencét!, majd a szolidaritás elvének a feladásával meghirdetik, hogy Magyarországon nincsenek szegények?

Orosz és Kína-barát lépések mellett csatlakoznak Trump mellé és az USA jelenlegi elnöke ellen fordulnak?

Létrehozzák az egyezséget a Fidesszel és megszülethet a „nemzeti egység” politikája: népben-nemzetben gondolkodnak, és lemondanak minden liberális-szocialista-bibliai-erkölcsi elvről, mert csatlakoznak diktatúra „hasznos és hatékony” gyakorlatához?!

Érdeklődéssel várjuk az „ellenzéki pártok” válaszát arra az esetre, ha az uniós pénzügyi támogatások befagynak. Ennél csak arra a kérdésre várjuk a választ remegve, ha az uniós támogatások csatornái – részben vagy egészben - megnyílnak.

Szólj hozzá!

Címkék: videó demokrácia Diktatúra Budaörsi Olvasókör 2022 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr1017915563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása