2021.05.19.
10:45

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Az Est hármaskönyve (1930): NŐK KÖNYVE

KIss Katalin és Tóth Zoltán bemutatja a NŐK KÖNYV-ét, amely 1930-ban készült. A bevezető szerkesztőségi tanulmány bemutatja a nők társadalmi, gazdasági és politikai helyzetét a XIX. században, majd a század végén kibontakozó feminista mozgalmat. Az I. világháború lényegesen megváltoztatta a nők gazdasági helyzetét, mert férfiak milliói egymást ölték, és a hátországban a kieső férfiakat a női munkaerő pótolta. A női foglalkoztatás erőteljesen megváltoztatta a nők társadalmi és politikai helyzetét. 1920-tól már választójogot is kaptak Észak-Amerikában és Nyugat-Európában. Kelet-Európában a nők 1945 után kaptak politikai jogokat. A könyv bemutatása közben néhány receptet is meghallgathatunk. (Ez a műsor kísérleti jellegű. Elnézést kérünk az ingadozó hangminőségért.)

Szólj hozzá!

Címkék: választás videó Budaörs magyar választások története olvasókör Budaörsi Olvasókör Budaörsi Városvédő Egyesület 2021 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr7216565604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása