2020.12.25.
11:08

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Karácsonyi töltött tojás

Járvánnyal sújtott a 2020. év karácsonya. Elmaradnak a hagyományos családi trakták, és helyébe lép az internetes-videós családi köszöntés. Így elmaradnak a hagyományos bevásárlások is, azonban egy hirtelen jött vendégre, vagy egy Duna parti családi találkozóra még kell valami apróságot készíteni. Mint a képen is látható egy kis tányérba elfér egy fél töltött tojás, amelyet magunkkal vihetünk bárhová, és egy kiskanállal még az utcán is megehetjük. A hagyományos töltött tojás úgy készül, hogy a keményre főtt sárgáját kikeverjük mustárral, egy csepp olajjal/vajjal, teszünk hozzá zöldfűszert, esetleg a tetejére kaviárt. A töltött tojást franciasaláta alapra helyezzük.

Egy új töltetéleket ajánlok, rögtön kettő félét is: egy halasat és egy sonkásat.

Mind a két töltelék apróra vágott zöldségekkel (kapia paprika, cukkini, paradicsom), almakockákkal, és zöldfűszerekkel (petrezselyem, kapribogyó) indul. A tonhalas változatba belekeverem a tojássárgáját, mert a tonhal olaját is beleraktam, így nem kell hozzá más kötőanyag. A sonkás változatba a tojássárgája mellé tejfölt is  keverek. Első kóstolásig egyikbe sem teszek sót, bár a bátrabbak egy kis fehérborssal erősíthetik mind a két változatot. A citromcseppeket csak a tálalás előtt hintem a töltött tojásra, hogy a tavasz üdeségét keltsék a fogyasztóban. Kiskanál helyett egy kétszersülttel is kikanalazható.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

Címkék: Budaörs Ünnepek szakácskönyvből kimaradt 2020 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr4116357166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása