2020.09.13.
13:22

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Zöldséges marhamorzsa

Zöldséges marhamorzsa

Hús és zöldség! Ez az új főzési irányom. Csökkenteni szeretném a szénhidrát bevitelt, magyarán nagyon kevés legyen krumpli, rizs, kenyér.

Mindenkinek ajánlom ezt az ételt, mert nagyon finom!

Cukorbetegeknek ajánlom ezt az ételt, mert nem tartalmaz olyat, ami tilalmi listán van.

Bevásárlólista 4 főre

0,40 kg darált marhahús

1,0 kg vegyes zöldség (sárgarépa, zeller, kápia paprika, paradicsom)

0,2 kg vöröshagyma

0,1 kg libazsír/kókuszzsír/olaj vagy vaj

1 vizespohár alaplé vagy víz

Metódus

Az apróra kockázott hagymát megpirítjuk a zsiradékon és beletesszük a darát marhahúst. Nagy tűzön sütjük, folyamatosan keverjük addig, amíg a hús kifehéredik. Beletesszük a kiskockára vágott zöldségeket. Egy kevés alaplevet/vizet öntünk alá, de csak annyit, hogy ne ragadjon le a massza a lábos aljára. Az elpárolgó folyadékot pótoljuk. (Nem levest főzünk!) . Erősen fűszerezünk: só, bors, pirospaprika, zöldfűszerek: petrezselyem, majoranna, zsálya. Kóstolás után pótlólagosan fűszerezünk.

A tálalás fontos: egy üvegpohárban melegen szervírozzuk, teáskanállal, előétel gyanánt. A poharakba nem töltött ételt egy kis tálban az asztal közepére helyezzük.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

Címkék: Budaörs szakácskönyvből kimaradt 2020 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr7516199032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása