Zöldséges marhamorzsa
Hús és zöldség! Ez az új főzési irányom. Csökkenteni szeretném a szénhidrát bevitelt, magyarán nagyon kevés legyen krumpli, rizs, kenyér.
Mindenkinek ajánlom ezt az ételt, mert nagyon finom!
Cukorbetegeknek ajánlom ezt az ételt, mert nem tartalmaz olyat, ami tilalmi listán van.
Bevásárlólista 4 főre
0,40 kg darált marhahús
1,0 kg vegyes zöldség (sárgarépa, zeller, kápia paprika, paradicsom)
0,2 kg vöröshagyma
0,1 kg libazsír/kókuszzsír/olaj vagy vaj
1 vizespohár alaplé vagy víz
Metódus
Az apróra kockázott hagymát megpirítjuk a zsiradékon és beletesszük a darát marhahúst. Nagy tűzön sütjük, folyamatosan keverjük addig, amíg a hús kifehéredik. Beletesszük a kiskockára vágott zöldségeket. Egy kevés alaplevet/vizet öntünk alá, de csak annyit, hogy ne ragadjon le a massza a lábos aljára. Az elpárolgó folyadékot pótoljuk. (Nem levest főzünk!) . Erősen fűszerezünk: só, bors, pirospaprika, zöldfűszerek: petrezselyem, majoranna, zsálya. Kóstolás után pótlólagosan fűszerezünk.
A tálalás fontos: egy üvegpohárban melegen szervírozzuk, teáskanállal, előétel gyanánt. A poharakba nem töltött ételt egy kis tálban az asztal közepére helyezzük.
Jó étvágyat!