2020.08.20.
17:55

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Augusztus 20.

Augusztus 20. a politikai kurzusok saját ünnepe. A római egyház a XIII-XV. században a „szentkirályt” ünnepelte, a török uralom nem ünnepelte, Mária Terézia és Ferenc József állami ünneppé nyilvánította a magyar nemességgel való szövetség jelképeként, a Horthy korszakban a trianonozás jelképe lett. A II. világháború után is gyakran változott augusztus politikai tartalma: alkotmány, államalapítás, új kenyér ünnepe is volt. A rendszerváltás után visszajött a Szent Jobb körmenet és jelenleg a Bazilikában családosan ünnepelnek az uralgó politikusok, miután nemzeti zászlót vontak fel, és a tisztavatáson mondtak hazavédő beszédeket.

A hazaffyas beszédek ma sem maradtak el: hősök, héroszok, szentek védték meg Magyarországot, és magukat a beszédet mondó politikusok ugyanilyeneknek tartják, most ők védik meg a világ és Európa fenyegetése ellen a magyarságot.

Az embereket leginkább a tűzijáték vonza. Millióan jönnek Budapestre, megbénul egy fél napra Budapest közlekedése, és egy másik millió ember nézi a tv-én a zenével dúsított látványosságot. 8 millió ember soha nem nézte. ma senki nem fogja nézni, mert a járvány miatt elmarad. De a furfangos kormány biztos kitalál valamit, hogy a tv nézők ne maradjanak estére szórakozás nélkül.

Az augusztus 20 körüli munkanapok átrendezésével a hivatali munkarendben dolgozók nagyon jól járnak, mert 4 nap soronkívüli szabadság keletkezett. A dolgozók nagyobb részét legfeljebb iriggyé teszi, hogy míg másoknak kedvező, addig a szolgáltatásban, kereskedelemben, három műszakban és ügyeleti rendben dolgozóknak kedvezőtlen a munkanapok átrendezése.

Családilag örülünk a 4 szabad napnak, mert egyik gyermekünknél így lehetőség van a lakás átalakítás befejezésére, a másiknál a parkettázásra. A feleségemmel avval vesszük ki részünket a családi folyamatból, hogy mindenütt nyírjuk a füvet és főzzük az ebédet. Az öntömjénező ünnepséget senki nem nézte a helyszínen vagy a tv-ben, sokkal fontosabb elfoglaltságot találtunk magunknak.

Mi az augusztus 23-ai ünnepre készülünk, amikor 140 éhes gyereknek főzünk a budaörsi önkéntesekkel, amelyet a heti betevő egyesület VIII. ker önkéntesei osztanak szét a rászorultak között. Ez ünnepi érzést kelt mindenkiben! Együtt leszünk és együtt dolgozunk a szolidaritás elve jegyében a szegényekért!

Szólj hozzá!

Címkék: kormánypárt Budapest Budaörs jóállam Ünnepek Heti betevő Budaörsi Olvasókör 2020 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr8316171450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása