2017.08.20.
11:01

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Budaörsi omlett

Nyári vacsora

Orvosi dörgedelmek, fogyókúrás figyelmeztetések, dietetikusi jótanácsok figyelmeztetnek mindenkit, hogy könnyű vacsorát kell enni. Már a magunk eszétől is tudjuk, hogy ez nem a szalonna, nem a sertéssült és nem a dobostorta. Azonban a kivitelezése a jótanácsoknak már nehezebb. Próbálkozzunk egy tojásomlettel!

A könnyűség titka: sok zöldség, sok tej, kevés tojás, zabpehely és mutatóban egy kis vaj, kevés só és őrült pirospaprika! Fűszeres, laktató és szép látványt is nyújt az omlett.

Bevásárlólista 2 főre

3 tojás

0,3 l tej

1 marék zabpehely

1 kisméretű cukkini

1 csomag újhagyma zöldje

1 db paradicsom

1 db paprika

2 dkg vaj

2 szelet sajt

Zöldfűszerek, só

őrült pirospaprika díszítésnek

Metódus

A hagyma zöldjét felaprítjuk, és a vajon megpirítjuk. 3 tojást összekeverünk 0,3 l tejjel. Nem kell simára verni, elegendő lazán összekeverni. Sózzuk, zöldfűszerezzük. A tojás-tej keveréket ráöntjük a forró zöldhagymára, és levesszük a tűzről, akkor, amikor a közepe még folyik, de az alja már kérget kapott. Ráhintjük a zabpelyhet a még folyékony keverékre. A sütést az előmelegített sütőben fejezzük be. A maximumra állított sütőben is idő kell ahhoz (kb. 10 perc), hogy a tojásos tej összesüljön a zöldségekkel. Meglepő, de az omlettünk jóval magasabb lesz, mint a sima rántotta, és hidegen sem esik össze.

A budaörsi omlettet őrült pirospaprikával díszítjük, és kovászos uborkával tálaljuk. Fokhagymás kétszersültet adhatunk hozzá (1 db korong!).

Miért budaörsi? Azért mert minden budaörsi ételben van tej vagy vaj vagy túró!

Jóétvágyat!

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: szakácskönyv Budaörs 2017 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr9812764250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása