2015.12.02.
08:16

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Dési János: Árpi bácsi c. könyvének bemutatója

 

M E G H Í V Ó

 

Dési János

 

Árpi bácsi

 

Történetek, emlékek, anekdoták

 

című könyvének bemutatójára

 

 2015. december 8., kedd 17.30 óra

 

Örkény István Könyvesbolt

 

(1137 Budapest, Szent István krt. 26.)

 

A Noran Libro Kiadónál megjelent kötetet

 

Szegvári Katalin mutatja be.

 

A nagy emberekről a kis történetek tudják néha a legtöbbet elmondani. Ezért gondoltunk arra, hogy Göncz Árpád emlékét úgy is megőrizhetjük, ha válogatunk a róla szóló anekdotákból, visszaemlékezésekből, és néhányat belőlük közzéteszünk.

 

Nem életrajz, nem politikai elemzés ez a kötet, hanem egy igaz ember alakjának felidézése. Mikor megtudtuk, hogy Göncz Árpád már nincs velünk, felhívást tettünk közzé a Facebookon, illetve a Klubrádióban, és abban a pillanatban özönleni kezdtek az emlékezések. Az emlékezők között van olyan, aki csak egyetlen egyszer találkozott vele, de olyan is, akivel évekig ült egy cellában. E viharvert ország történelme alkalmat adott arra, hogy igazán különös esetek is előfordulhassanak.

 

Az én elnököm azt is tudta, hogy a nemtelen támadásokkal nem kell törődni. Volt bennük része elég – de sebaj. Szüntelen érezhette a polgárok döntő többségének a támogatását. A szeretetét. Az én elnököm léte bizonyítja sokaknak, hogy a „politikus” mégsem a cinikus, a hatalomvágyó, a pénzéhes szinonimája.

 

Az én elnököm népében állított magának ércnél maradandóbb emlékművet.

 

A mi elnökünk: Göncz Árpád. (Dési János)

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr958132392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása