2015.03.30.
16:11

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Buddháról, a Budaörsi Olvasókörben április 8-án

 

MEGHÍVÓ

a Budaörsi Olvasókör találkozójára

2015. április 8-án (szerdán) 17 órakor nyolcadik ülését tartja a Budaörsi Olvasókör a Városi Könyvtár (Károly király u. 20.) folyóirat-olvasójában.

Jókai Mór, Szabó Magda, Ulickaja, Karinthy és Örkény egy-egy művének elemzése után az Olvasókörben meghallgattuk Bodó Miklós professzornak a kubai beszámolóját, melyhez Ágoston László spanyol operarészleteket énekelt, majd Erdős Virág költő saját verseit mutatta be számunkra. Olvasókörünk tagjainak egyhangú szavazatával

2015. április 8-án, szerdán, 17 órakor

Dr. Ágh Attila professzor Buddha és a buddhizmus

címmel tart előadást Olvasókörünkben. Az előadást vetített képek kísérik egyrészt Buddha vallás- és művészettörténeti szerepéről, továbbá azon országokról, amelyekben ma is él a kultusza.

Buddha bölcsességei[i] közül álljon itt egy, ízelítőül:

„Mindegy, milyen nehéz volt a tegnap, ma mindent újrakezdhetsz.”

A Városi Könyvtárban több könyv is kölcsönözhető Buddha életéről[ii], amelyekből javaslunk egyet elolvasni az előadás előtt. Azonban várjuk Olvasókörünkbe azokat is, akik nincs idejük vagy energiájuk az olvasásra, mert Olvasókörünk más tagjai megosztják velünk olvasmányélményeiket.

Kérjük Olvasókörünkből azokat a tagjainkat, akik május 20-án részt vesznek Sukorón a mozgássérültek Sárkányhajó versenye alkalmából általunk megtartandó Örkény egyperces felolvasáson, hogy beszéljük meg, hogy ki mit fog előadni. Fontos döntés az is, hogy a következő ülésünket megtartsuk-e május 13-án vagy azt tudjuk be a május 20-ai egész napos programunknak?

Júniusi találkozónkra 2015. június 10-én, szerdán, kerül sor.

Várjuk új tagok jelentkezését is az Olvasókörbe.

http://olvasokor-budaors.blogspot.hu/

Filipszky István, könyvtár igazgató                             Tóth Zoltán, olvasókör vezető


 

 

komment

Címkék: filmszínházirodalom olvasókör Ágh Attila 2015 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr217320368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása