2014.03.08.
11:03

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Ajánló ívek biznisze

1673_2941_0kopcetli_1_1394272962.jpg_680x344

Ajánló szelvények után itt van az ajánló ív biznisz!

A magyar sajtó 1990-2014 között az ajánló szelvényekkel kapcsolatos biznisz miatt mindig a kisembereket hibáztatta, a szegényeket állították pellengérre. Pedig az ajánló szelvények csencselése a döntően a parlamenti pártokhoz kapcsolódott.

Debütált 2014 februárjában az ajánló ívek történő jelölt ajánlás. És végre a sajtó nem a kisembereket, az elesetteket, a „kenyérre sincs pénze” szegényeket hibáztatja, hanem a pártokat. Nagyon helyes ez az irányváltás!

http://444.hu/2014/03/07/bunben-fogant-az-idei-valasztas/

Most már csak azt kellene ok-nyomozni, hogy mely (nagy) párt/ok állnak a törvénytelen tevékenység mögött?!

 

2 komment

Címkék: kampány választás demokrácia közigazgatás pártok kampányfinanszírozás kormánypárt jóállam 2014 Magyarország fogyasztó védd magad! magyar választások története 2014 abécé választásokra ... és ez nem vicc!

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr975849839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LLJ 2014.03.09. 17:18:46

Itt a NVB nyilatkozata.
Akkor ennyi?
Semmiféle jogi lehetőség nincsen? Hiába történtek nyilvánvaló és tömeges csalások történtek aláírás hamisításokkal? A nemzetközi megfigyelők?

Választás 2014 - NVI: nincs statisztikai adat a többes ajánlásokról
hírek 2014.03.09.16:10

MTI 2014. március 9., vasárnap 16:10

A választási informatikai rendszer nem tartja nyilván, hányan tettek többes ajánlást, illetve hány ajánlást tettek a több jelöltet ajánló választópolgárok - közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) tájékoztatása alapján a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) vasárnapi ülésén Patyi András, a testület elnöke.

Az NVB előző nap - egyhangúlag hozott jegyzőkönyvi döntéssel - kimutatást kért az NVI-től a többes ajánlások statisztikájáról az országos pártlisták nagy száma miatt.

Az NVB Litresits András MSZP-Együtt-PM-DK-MLP-delegált javaslatára kért tájékoztatást az NVI-től. A bizottsági tag a szombati ülésen azt mondta: a törvény ugyan lehetővé teszi, hogy egy választópolgár több ajánlást is tegyen, ám szerinte a pártlisták magas száma miatt indokolt lehet a vizsgálat. Utalt arra, hogy jelenleg - egyelőre nem jogerősen - 18 pártnak van országos listája.

A delegált szerint elfogadhatatlan, hogy az országos listát állító pártok egy része eddig „közéleti tevékenységet érdemben nem gyakorolt", mégis van listája, azaz szerepelhet majd a listás szavazólapon. Litresits András a szombati ülésen azt mondta, miután megkapták az NVI-től a kimutatást, indítványozni fogja az ajánlóívek, illetve az azokon szereplő többes ajánlások összevetését is, különös tekintettel arra, hogy az íveken szereplő aláírások megegyeznek-e.

Közölte, úgy látja, a pártlisták nagy száma a pártfinanszírozási törvénynek „köszönhető”. Szerinte egyes pártoknál „adott esetben százmillió” forint közpénz megszerzéséről lehet beszélni, ami „kéthetes ajánlásgyűjtés alapján teljesen nonszensz”. Szerinte az NVB felelőssége, hogy a többes ajánlások ügyét tisztázza.

Patyi András az NVB vasárnapi ülésen elmondta: a jegyzőkönyvi döntés alapján megkereste Pálffy Ilonát, az NVI vezetőjét, aki arról tájékoztatta, hogy az informatikai rendszer nem tartja ezeket, a bizottság által kért adatokat nyilván, vagyis nem vezetik a többes ajánlások számát, statisztikailag sem.

Patyi András hozzátette, az NVI vezetője szerint ilyen adatok nyilvántartására az irodának nincs törvényi felhatalmazása sem. Az NVB elnöke jelezte: a választás lezárultát követően, az új választási rendszer értékelése során „elvileg előállítható lesz” többféle statisztikai adatsor és „nem kizárt", hogy akkor újra előkerülhet a kérdés.

Dr. Tóth Zoltán 2014.03.17. 21:24:13

A nyilatkozat csupán arról tanúskodik, hogy sem az NVB, sem az NVI nem tesz semmit a tiszta választásokért.
süti beállítások módosítása