2013.04.22.
18:16

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Nyuggerek

Eredetileg a nyugger köznevet a jelenlegi kormánypártok politikusai hozták be a közbeszédbe, azzal a céllal, hogy megbecstelenítsék a politikai nyelvhasználatban a nyugdíjasokat. Elsőként közeli barátaimtól hallottam – felháborodott hangsúllyal – visszautasításként a nyugger szót. Később a média bevett megnevezésként kezdte használni, szintén politikai éllel – elutasításként vagy egyetértésként - a köznevet.

Megéltük, hogy a megbecstelenítő politikai szleng beköltözik egy dalba. Vámos Miklós és Bródy János együtt énekelnek a nyuggerekről.

A magam részéről türelmesebb vagyok a jelenlegi kormánypárti politikusokkal. Elkerülöm, hogy ilyen-olyan megszólításokkal illessem őket. Beérem annyival, hogy általában jelenlegi kormánypártoknak vagy jelenlegi kormánypárti politikusoknak szólítom őket.

DE azt is tudom, hogy 2014 második felében hogyan fogom őket megszólítani.

Volt kormánypárti politikusok!

 

2 komment

Címkék: választás pártok kormánypárt filmszínházirodalom 2014 Magyarország fogyasztó védd magad! ... és ez nem vicc! Szavazatszámlálók

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr785241756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása