2013.04.08.
19:02

Írta: Dr. Tóth Zoltán

A miniszterelnök utasítására a rendőrség felismeri a fasisztákat

adjgazt2_1_1_1365440273.jpg_397x267

Véleményem: a fasiszták ellen a Belügyminisztériumban csak utasításra cselekszenek. Ha nincs utasítás, akkor szabadon lehet fasiszta és náci beszédet ordítani?! Az ember azt hinné, hogy a magas rangú rendőrtisztek, akik milliós fizetéseket kapnak, és egyetemi végzettséggel rendelkeznek, képesek arra, hogy felismerjék a fasiszta provokációt. Számomra úgy tűnik, hogy nem képesek. Áttekintettem a magas rangú rendőrtiszteket képző intézmények publikus oktatási tananyagait, és semmi olyan tantárgyi programot nem találtam, amely felkészítené a jelenlegi és jövőbeni rendőröket a fasiszta, náci ideológia és propaganda ügyeiben. Természetesen tisztelet a kivételnek: lehetnek olyan tanárok, akik az egyetemi oktatásuk részeként ezt a kérdéskört is tárgyalják, vagy a titkos információk keretében oktatást kapnak a rendőrök e tárgykörben is.

Ha már a Belügyminisztériumban és a rendőrségen alkalmazottak nem tanulnak ilyen jellegű történelmi és jogi ismereteket, akkor hol van az az ügyészség, amely „szorosan követi” a rendőri munka törvényességét? Lehet, hogy az ügyészek sem tanultak történelmet?! Az ügyészség hallgatása az „Adj gázt!” ügyben, azt jelenti, hogy törvényesnek tartotta és tartja jelenleg is a fasiszta, náci jellegű motorozást.

Üdvözlendő, hogy az Országgyűlésben a jelenlegi miniszterelnök az emberi méltósággal ellentétesnek minősítette a fasiszta, náci provokációt. Azonban ezt utasításba kell, hogy adja a rendőrségnek?! Igen, mert a rendőrség és a felügyeletet gyakorló ügyészség nem olvas történelmet és jogszabályokat: parancsra várnak. Ha van tilalmi parancs, akkor tiltják a fasiszta és náci beszédet, ha nincs nyíltparancs, akkor szabad disznózni?

Érdeklődöm, hogy az Országgyűlésben bejelentett tilalomnak milyen következményei lesznek? Megtagadja a rendőrség a miniszterelnök parancsát? Az ügyészség kezdeményezi az Alaptörvény ellenes tevékenységet folytató „Adj gázt!” hirdető egyesület betiltását a bíróságon? Lehet, hogy az ügyészség már a miniszterelnöktől is független?

Kérdezem: ha most ilyen „kézi vezérléssel” működik a rendőrség és az ügyészség, akkor hogyan működött korábban és más ügyekben? És mi lesz a jövőben?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr735212160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása