2024.07.03.
18:28

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Nemzeti anyatej

Kezdetben vala az anyatej...Később a magas körökben jött a dajka. Az árva újszülöttet is táplálta valaki: rokon, ismerős. Az anyatejet későb helyettesítette a tápszer. ...és most végre megérkezik a nemzeti anyatej! (Újsághír)

A jelenlegi kormány elégedetlen az anyatej begyűjtő és átadó rendszerrel, mert az utóbbi időben csökkent a  begyűjtött és átadott anyatej mennyisége, sőt kialakult az anyatej feketepiaca is! Maga a belügyminisztérium hoz létre egy NEMZETI ANYATEJ BANKOT, országos hálozatként. A Nemzeti Anyatej Bankban egy új számítógépes rendszert is kifejlesztenek, amellyel nyilvántartják Magyarország valamennyi nemzeti anyatejed adó (donor) anyáját és az azt igénylő anyáját.

Joggal vetődik fel a kérdés, hogy mi lesz a nem nemzeti anyák tejével? Ki állapítja meg, hogy az anya (donor) teje nemzeti-e vagy sem? A nyilvántartásnak része lesz-e, hogy az anyatej a jobb vagy a bal mellből származik-e? Kaphat-e jobboldali mellből származó anyatejet nem nemzeti (baloldali) gyermek? Nemzetiségi anyák adhatnak-e nemzeti anyától származó anyatejhiányos anya gyermekének nemzetiségi anyatejet? Külföldi anyák anyatejét tilos a nemzeti anyatej banknak átadni? 

Még számtalan kérdést vethet fel az élet, de a nemzeti anyatej ügye jó kezekben van a jelenlegi kormánynál...

Szólj hozzá!

Címkék: egészségügy kormánypárt jóállam 2024 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr2618440101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása