2024.06.18.
17:21

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Karácsony ne mondj le!

Politikai átverés kísérlete

Karácsony Gergely az egész fővárosra kiterjedő új választást javasol a főpolgármesteri tisztségre. Vitézy Dávid előzékenyen segítőkészséggel azt javasolja, hogy Karácsony mondjon le  a másodszor megszerzett főpolgármesteri tisztségről.

Ez a javaslat politikai átverés kísérlete.

A lemondásnak az lenne a következménye, hogy

·       legkorábban szeptemberben lehet új választást kitűzni ( a rendeleti kormányzásban elrendelt tilalom miatt)

·       a választás megtartását a lehető legkésőbbi időpontra tűzi a Fővárosi Választási Bizottság, hogy addig se legyen betöltött főpolgármesteri tisztség, és egymásnak eshessenek az ellenzéki pártok, hogy ki legyen a főpolgármester-helyettes, aki helyettesíti a hiányzó főpolgármestert

·       októberig a régi ciklus miatt még üzemelő főpolgármester „béna kacsa”-ként működik

·       ősszel új kampány indul, amely lehetőséget ad a 10-10-3 (Fidesz-Tisza-LMP) mandátummal rendelkező (ügyek mentén koalíciós) partnereknek az együttműködés beindítására.

Karácsony ne mondj le!

Szólj hozzá!

Címkék: kampány Budapest magyar választások története Budaörsi Olvasókör 2024 európai parlament és magyar önkormányzati választások és magyar

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr918430707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása