2022.08.07.
11:38

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Budaörsi bokor irtók és tolvajok

Vandál tolvajlás Budaörsön.

Budaörsön, a Petőfi utca 25. számú ház előtti közterületen 10 éve ültettük el a babérmeggy bokrokat.

Nem voltunk meglepve, hogy az ültetés utáni éjszaka a 30 bokor-kezdeményből hármat kiástak és elloptak. A második csapás akkor érte a kifejlett bokrokat, amikor a villanyszerelők a bokrokra rakták az utcai szereléshez a létrájukat, így újabb 3 bokor áldozata lett a munkájuknak. https://tothzoltan.blog.hu/2022/04/15/budaorsi_bokor_irtok

Két héttel ezelőtt vettük észre, hogy a gyönyörűen kifejlett bokor-sor közepéből kettő bokor tetejét (a friss hajtásokat) valaki letépte és elvitte. Sajnáltuk, de hát közterületen sok minden megeshet. A babérmeggy bokrok között egy szilvafa is áll, amelyről úgy szedték le a szilvát, hogy a legnagyobb ágat letörték. (Úgy kell nekünk, miért ültettünk szilvafát közterületre!)

Csütörtök éjszaka történt a vandál tolvajlás. Az összes bokor hajtásait lekaszabolták és elvitték. Csak a bokrok összebarmolt töve maradt meg. Még nézni is szomorú a látványt!

Néhány szomszéddal közösen gondolkodunk: ki vállalkozik ilyen barbár cselekedetre és ki lehet az orgazda, aki semmi pénzért felvásárolta a babérmeggy leveleket?! Talán majd a szilvafát is elfűrészelik derékban?

Szólj hozzá!

Címkék: Budaörs Budaörsi Olvasókör Budaörsi Városvédő Egyesület 2022 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr3917902507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása