2022.04.29.
20:22

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Anyák Napja 2022

Anyák Napja 2022

Európában gyakran volt háború az elmúlt évezredben. 10 éves, 30 éves, 100 éves…, az áldozatok száma 10, 100, ezer, 100 ezer, millió, 60 millió…

Az európai anyák büszkék voltak fiaikra/férjükre, akik millió számra öltek embereket a gyarmatosítás jegyében, mint felvilágosító programban. Senki nem gondolt arra Európában, hogy más kontinensen élő/megölt embereknek is van édesanyjuk.

Senki nem köszöntette fel világ egyetlen országában sem az anyákat az Anyák Napja alkalmából, legfeljebb néhányan Hős Anya kitüntetést kaptak a regnáló királytól/elnöktől vagy más senkiktől.

Millió számra hányták egymást kardélre/szuronyra a „hős gyermekek” Európában, míg eljött a „korszerű” tömeggyilkos hadviselés módszertana: bomba, atomba.

A XX. század elejére-közepére kialakult egy új politikai gyakorlat: az anyák maguk küldjék gyermekeiket a halálba! A pályaudvarokon a nőrokonok boldog éljenzéssel küldték fiaikat/vőlegényüket/férjüket a „dicsőséges győzelembe”, majd otthon rettegve várták a hadügyminisztérium halotti értesítését gyermekük/gyermekeik/vőlegényük/férjük hősiességéről.

Más kontinenseken folytatódtak a háborúk, és az anyák eltűrték, hogy fiaikat/vőlegényüket/férjüket a halálba küldjék a gyilkoló államok: az Usa, a Szovjetunió, Nagy-Britannia, Franciaország, egyes arab, dél-amerikai és afrikai országok diktátorai…

Többen is azt hittük, hogy a II. világháborúval Európában a gyilkoló államok megszűntek, és a többé nem lesz háború. A Jugoszlávia szétosztása és annak a háborúja csak gyengeség és kisiklás volt normálisok részéről. Tévedtünk!

2022. május 1-jét az európai Anyák Napját úgy köszöntjük, hogy ukrán anyákat és gyermekeiket orosz anyák gyermekeik ölik halomra!

Az az orosz katona, aki tegnap ukrán katonákat és civileket ölt meg, hogyan köszönti fel saját édesanyját az Anyák Napján?! „Más emberek gyilkosaként is szeretlek Anyám, mert életet adtál nekem”?!

A „hős katonák” nem gondolnak mások életére, csak a saját dicsőségükre. …és ha egyszer ők is hősi halottak lesznek, akkor ki gondolhatnak saját édesanyjukra?

Putyinnak nem kell Anyák Napján saját édesanyjára gondolnia, mert ő mások életére adhat ki gyilkos parancsokat. Véleményem szerint az édesanyja szégyenli a saját fiát!

...és mit gondoljunk arról, aki Putyin legnagyobb külföldi barátja, és támogatja az ukrán katonák és civilek (anyák és gyermekeik) megölését?

Az Anyák Napján én felköszöntöm a családunk idősebb és fiatalabb édesanyáit, és viszek egy csokor virágot az eltávozottak sírjára. Mindannyian hisznek/hittek a háború mentes életben!

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr2717820037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása