2020.08.15.
17:59

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Minusz harminc 1.

Mínusz harminc

Washingtonban, a Capitolium előtt várakoztunk Richarddal, az amerikai barátommal, mert Tom Lantos szenátor itt adott lehetőséget a találkozásra. (Mint a helyszín is mutatja nem valami nagyívű diplomáciai találkozóról volt szó, hanem csak a szokásos amerikai „Hogy vagy?” „Jól! Hogy vagy? „Jól!” típusú kézfogásról. Aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz. Amíg vártunk a szenátorra, addig nézelődtünk, Richard vidám történeteket mesélt Inhof szenátorról (nála volt gyakornok az egyetem után). Egyszerre hátulról elénk vágott egy sportmezes futó, és én elámultam. Az USA szenátusa előtt futkosni lehet gatyára vetkőzve?! …és nem jött egy rendőr, hogy elvezesse az illetőt?! Hanem egy másik, sokkal dekoratívabb sport lady kocogott el mellettünk szinte bikinire vetkőzve (öltözve?). Richard nem volt meglepve, sőt magyarázólag mondta, hogy milyen egészséges a futás, és a felesége is javasolja neki, de még nem vett erőt magán.

Elképzeltem a rendszerváltás előtti Országházat Budapesten, ahol rend uralkodott és semmi futkosás nem volt a téren. Sőt, Moszkvában a Vörös téren ’csend, rend, fegyelem’ uralkodott, amikor másfél órás sort álltunk, hogy megtekintsük Lenin bebalzsamozott holttestét a Mauzóleumban. Ez a Lenin-nézés olyan fontos turisztikai esemény volt, mint a Kincstár megtekintése a Kremlben vagy az Ermitázs Leningrádban.

30 év múlva már nálunk is mindennapos látvány a reggeli-esti órákban a futók-sétálók sora Budaörsön, akik a kerékpár úton edzik a testüket és a lelküket. Senki nem lepődik meg, hogy gatyára-bikinire vetkőzve edzenek. Én már azon sem lepődök meg, hogy kék iskola kerítése mellett a futópályán, háton fekve 20-30 különböző életkorú és súlyú hölgy széttárt lábakkal az elhaladó felé, zenére, hídban gömbölyíti a derekát.

30 évnek kellett eltelnie, hogy az egészséges életmódra törekvés Washington-Budaörs viszonylatban is elérjen. Ezalatt a 30 év alatt minden magyar kormány megígérte, hogy utolérjük Európát. A jelenlegi kormány már csak az eu átlagát kívánja elérni, amit már a mai kormányzat családjai és barátjai és üzletfelei túlhaladtak. Már csak az ország lakosságának 99 %-ának kell egy kicsit jobban dolgoznia vagy külföldre mennie dolgozni és eljön a mennyek országa!

Fotó: Mostphotó

Szólj hozzá!

Címkék: kormánypárt USA Európai Unió Budapest Oroszország jóállam parlamentek épületei 2020 Magyarország Minusz harminc

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr6016164922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása