2020.06.04.
20:54

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Trianon

Az első világháború az osztrák-magyar hadüzenettel kezdődött[i] Szerbia ellen 1914. július 28-án. A magyar közvélemény többsége, különösen a jelenlegi kormánypárt nem tulajdonít jelentőséget annak, hogy Magyarország volt az egyik kirobbantója a 10 millió ember halálát okozó világégésnek. A világháborút lezáró békeszerződés megkötését tekintik igazságtalannak, és a győzteseket kárhoztatják a vesztesek megbüntetése miatt. A baj okozójának a trianoni szerződést tekintik, és nem azt az uralkodó magyar osztályt, amely a háborús veszteségbe vitte Magyarországot.

Magyarország népe az I. (és a II.) világháború vesztese és nem az korabeli magyar uralkodó osztály, amely a veszteséget okozta.  A magyar népet ért veszteség történelmi felelősségét és súlyát akarja a jelenlegi kormány és kormánypárt a korabeli uralkodó osztályról elhárítani, mert magukat tekintik „nagy-magyarország” valódi örököseinek.

Sokan úgy vélik, hogy nem kell a múlt ügyeivel foglalkozni, nem kell tisztázni, hogy ki miért felelős. Ez azt jelenti, hogy olyanokkal  akarnak a jelenlegi hatalom alatt együtt élni, akik eszmei és gazdasági példának tekintik azokat, akik Európában 10 millió ember halálát okozták.

Lelkük rajta.

[i] https://hu.wikipedia.org/wiki/Els%C5%91_vil%C3%A1gh%C3%A1bor%C3%BA

 Fotó: Index

komment

Címkék: kormánypárt jóállam 2020 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr5315740954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása