2020.05.03.
13:59

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Anyák napi desszert

Anyák napi desszert

Az Anyák napi desszertnek sajátos követelményei vannak:

·         Én készítsem (ne az ünnepelt)

·         Egyszeri alkalomra készüljön (ne az internetről másoljuk a receptet)

·         Gyorsan lehessen elkészíteni (nem főzött krém az alapja)

·         Könnyű legyen összeállítani (ne kelljen egy éjszaka a hűtőszekrényben tartani)

·         Kevés összetevőből készíthessük (szumma kisebb mint 10)

·         Savanykás-édeskés ízű legyen (ne az orosz-amerikai cukrozott mézes)

·         Keveset kelljen utána mosogatni (azt is csak mosogatógéppel).

Ha számba vettük a követelményeket, akkor már GYERMEKJÁTÉK a bevásárlólista összeállítása:

·         Piskóta és keksz (készen vásárolt)

·         Joghurt

·         Fagyasztott piros és fekete gyümölcs

·         Frissen főzött eszpresszó kávé

·         Dióbél

Mennyiségek: ¼ piskóta, ¼ keksz,  ¼ joghurt, ¼ minden más.

Metódus: egy nagy üvegtál aljára tesszük a kekszet. Befedjük az első réteg joghurttal, amelybe fagyasztott gyümölcsöket szórunk. Tetszés szerint felaprított piskóta következik, majd dió. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a készlet tart. Akkor vesszük ki a hűtőszekrényből, amikor az ünnepelt megérkezik. Hosszú nagykanállal tálaljuk. (Ne felejtsük el az ünnepeltet is megkínálni az Anyák napi desszertből!)

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

Címkék: Budaörs Ünnepek 2020 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr8815657200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása