Anyák napi desszert
Az Anyák napi desszertnek sajátos követelményei vannak:
· Én készítsem (ne az ünnepelt)
· Egyszeri alkalomra készüljön (ne az internetről másoljuk a receptet)
· Gyorsan lehessen elkészíteni (nem főzött krém az alapja)
· Könnyű legyen összeállítani (ne kelljen egy éjszaka a hűtőszekrényben tartani)
· Kevés összetevőből készíthessük (szumma kisebb mint 10)
· Savanykás-édeskés ízű legyen (ne az orosz-amerikai cukrozott mézes)
· Keveset kelljen utána mosogatni (azt is csak mosogatógéppel).
Ha számba vettük a követelményeket, akkor már GYERMEKJÁTÉK a bevásárlólista összeállítása:
· Piskóta és keksz (készen vásárolt)
· Joghurt
· Fagyasztott piros és fekete gyümölcs
· Frissen főzött eszpresszó kávé
· Dióbél
Mennyiségek: ¼ piskóta, ¼ keksz, ¼ joghurt, ¼ minden más.
Metódus: egy nagy üvegtál aljára tesszük a kekszet. Befedjük az első réteg joghurttal, amelybe fagyasztott gyümölcsöket szórunk. Tetszés szerint felaprított piskóta következik, majd dió. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a készlet tart. Akkor vesszük ki a hűtőszekrényből, amikor az ünnepelt megérkezik. Hosszú nagykanállal tálaljuk. (Ne felejtsük el az ünnepeltet is megkínálni az Anyák napi desszertből!)
Jó étvágyat!