2020.04.30.
18:42

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Engedélyezték az Anyák napjának a megünneplését!

Engedélyezték az Anyák napjának megünneplését!

A miniszterelnök elsőként engedélyezte az Anyák napjának a megünneplését. A virágüzletek a járványügyi kormányzati intézkedések alapján eddig kötelesek voltak zárva tartani. A kormányzati intézkedés lehetővé teszi, hogy pénteken-szombaton-vasárnap a virágüzletek működjenek! A virágüzletek nyitvatartási engedélye vasárnap éjfélig szól! Az országos tisztifőorvos felszólította a népet, hogy köszöntsék fel az édesanyákat, nagymamákat!

Az országos tisztifőorvos megállapította, hogy  az Anyák napját már a görögök is megünnepelték[i]. A világ országaiban különböző napokon köszöntik az anyákat, Magyarországon a szokásos nap május első vasárnapja. A járványügyi korlátozások miatt – a kormányzat elgondolása szerint – senki sem gondolt arra, hogy az édesanyját, nagymamáját, nevelő szülőjét felköszöntse, vagy a temetőbe egy szál virágot vigyen az elhunyt sírjára. Milyen szerencséje van a magyaroknak, hogy van egy olyan gondos kormányuk, amely naptárt olvas és észben tart minden családi és nemzeti ünnepet (is)!

A felhatalmazási törvénybe azért nem került be az Anyák napi köszöntés kötelező elrendelése, mert akkor még nem lehetett tudni, hogy mely napra esik az Anyák napja a járvány csúcshoz viszonyítva. Így május 3-án a járvány tetőzésének a napján, már lehet Anyák napját köszönteni, mert a kormányzat gondoskodott arról, hogy a virágüzletek nyitva lehessenek!

A parlamenti ellenzék - a kormány nagy gondossággal és mérlegeléssel meghozott családbarát intézkedése és a virágvásárlás alapvető szabadságjogának megállapítása után - azt követeli, hogy a virágboltban virág is legyen?! Mindennek van határa! Jelen esetben a kormány időben értesítette a virágboltokat a meghozandó döntésről, így nem a kormányzat felelőssége, hogy ha péntek-szombat-vasárnap egyes virágboltokban nem lesz virág! A kormány felhívta az illetékes szerveket a virágok meglétének az ellenőrzésére. Egyben utasította a soron kívüli közbeszerzésre jogosult szerveket, hogy a kormányzati elfoglaltság miatt dolgozó kormányzati hivatalos személyek számára - a költségvetés tartalékának a terhére - szerezzék be a virágcsokrokat a megfelelő mennyiségben Hollandiából.

Szólj hozzá!

Címkék: vírus kormánypárt jóállam Ünnepek 2020 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr1615651162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása