2020.04.14.
09:41

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Realitás vagy riogatás a halottak számával?

Riogatnak a járvány halottjainak a számával

Minden reggel a kormányzati média tudatja a néppel, hogy előző nap hányan haltak meg a korona vírus következtében. Ma reggel (húsvét hétfőn) 10 áldozatról szólt a bejelentés. Az elhunytak döntő többsége budapesti lakos, 65 év fölötti és krónikus alapbetegsége is volt.

Minden nap közlik a halottak számát. Minden nap megriad a közvélemény.

Az objektív és tisztességes tájékoztatáshoz az is hozzá tartozik, hogy a számok lebunkózó bűvköréből kiszabadulhassunk, hogy vizsgáljuk meg, az évi összhalálozási számoz képest mit jelentenek a napi számok?

Halálozások száma Magyarországon – 2018 és 2019-ben - átlagosan évi 130 ezer[i]. Egy évben 365 nap van, így az napra eső halottak száma 356 ember. A húsvét vasárnapi halottak száma korona vírus miatt 10 fő, amely a napi 356 halottnak a 2,8%-a. Az elhunytak döntő többsége 65 év feletti és krónikus alapbetegsége is volt.

A korrekt statisztikai tájékoztatás az volna, ha azt is közzé tennék, hogy a napi 356 halottból, mennyien hunytak el daganatok miatt, keringési betegségben, gépjármű balesetben, és hányan lettek öngyilkosok.

Tisztességtelen és átláthatatlan a kormányzati statisztikai adatközlés a koronavírus ügyében. Ha egyáltalán a számok, amelyeket közzétesznek, azok valóságosak. Nem csak a kormányt nem ellenőrizheti a parlament, hanem kormányzati adatközlésnek sincs kontrollja manapság.

Szólj hozzá!

Címkék: vírus vészhelyzet kormánypárt jóállam 2020 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr7215611516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása