2020.04.04.
18:28

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Betegeknek és hajléktalanoknak főztünk

Az Oltalom Karitatív Egyesületnek (Budapest, VIII. ker. Dankó u 11.) 230 adag ételt főztünk a konyhájukban. A konyha és étkező főnöke Iványi Miklós lelkész (Gábor testvére), aki a lakészség mellett ezt a feladatot is ellátja. Megrendeli a menü alapján az alapanyagokat, és szervezi az önkénteseket és a dolgozókat, és meghatározza az elkészítendő étel mennyiséget. Az anyagbeszerzésben közreműködik Herényi Károly, volt országgyűlési képviselő. A menüt jogom van megválasztani, a mai napon a helyi kórháznak 50-50 adag zöldségleves, székelykáposzta készült, amelyhez kész desszert és járult. A „Fapados” elnevezésű hajléktalan ételosztó számára 180 adag székelykáposzta készült, amelyhez kenyeret is kaptak. Szigorúan betartottuk a biztonsági szabályokat, mind a főzés, mind az ételosztás során.

A főző csapatot erősítette Éva, aki szakképzett szakács, és Enikő, aki nagyon rutinos és megbízható kisegítő. Amikor a konyhát bezártuk, minden ragyogott a tisztaságtól, készen állt minden a holnapi főzésre.

A szolidaritás nem csökken a járványfenyegetettséggel.

 

Szólj hozzá!

Címkék: vírus Oltalom Karitatív Egyesület Budaörsi Olvasókör 2020 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr7015591938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása