2020.03.24.
20:53

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Katonák járőröznek az utcákon

Budapesten, a Petőfi laktanya előtt már megszoktuk, hogy két marionett figura áll fegyveresen őrt a laktanya bejárata előtt. Újabb időkben itt gyakorlatoznak „vigyázz állást” a parlamenti őrök, a díszszázad emberei, az országzászló felhúzásán ácsorgó deli legények. Ha Londonban járunk turistaként, akkor lehet, hogy valaki lefényképezi Londonban a medve kucsmásokat a Buckingham palota előtt, vagy az őröket Moszkvában a Lenin mauzóleumnál, megcsodálja a muszklis tengerészgyalogosokat az USA képviseltében. Nekem még soha nem támadt kedvem a Petőfi laktanya vagy a Kossuth téri díszfiúk fényképezésére.

A jelenlegi kormány új alkalmazást talált ki a díszfiúk gyakorlatozására és egyben az emberek megfélemlítésére. Katonai járőrök cirkálnak az utcán, hogy megvédjenek minket, a népet, a vírustól. Kalocsán, amikor katona voltam, gyakorlatoztattak minket éleslövészeten: „Cél, az alsó-széle-közepe!” hangzott Farkas hadnagy parancsa, és kacsintott egyet hozzá, mert a dugta a Kellner őrmester feleségét. (Azt nem tudta, hogy Kellner őrmester az ő feleségét dugja, és egyik sem tudta, hogy Szlahucska honvéd mind a kettőben örömét lelte.) A katonai járőrök mosolyogva járnak-kellnek az utcákon, ők vajon kire gondolnak, miközben keményen tartják felfelé a fegyverüket?

Gondoltam rá, hogy lefénykepezem a járőröző fiúkat, de ismerve a törvényeket leváltó kormányrendeleteket: elrémültem! Hátha ellenszegülésnek minősítik a fényképezést, netalán migráns támogató cselekménynek, és azonnal karcerba visznek[i].

Újra sikerült a jelenlegi kormánynak egy népellenséget találni: a járványt támogató ellenzéket!

A jelenlegi tábornok kar ismét felcsatlakozott a Horthy és Kádár korszak tábornoki karához! Mindegy, hogy mit kell csinálni, de újra vagyunk valakik! „Vigyázzba állunk az ünnepségen és parancsolunk a kiskatonáknak!”

A kiskatonák arra gondolnak: „Cél, az alsó széle-közepe!” És vidáman járőröznek az utcán.

Miközben értelmes dolgokat is lehetne végeztetni a hadsereggel. A tábornokok beérik a parádéval. Mindig ilyenek voltak, az első és a második világháborúban és 1956-ban is. Tisztelet a kivételnek.

Fotó:Szerző: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Krizsán Csaba / MTI | 2020. 03. 23. 13:40 

 

Szólj hozzá!

Címkék: vírus vészhelyzet jóállam 2020 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr2115553184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása